ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 15 avril 2011

Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ με φόντο τα επεισόδια στους Αγ. Αναργύρους

Αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο κομμάτων
Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ με φόντο τα επεισόδια στους Αγ. Αναργύρους



 Πολιτική σύρραξη μεταξύ ΠαΣοΚ και ΣΥΝ ακολούθησε τα επεισόδια που έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης του κυβερνώντος κόμματος, έξω από το 1ο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, όπου μιλούσε ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος.

Με ευθείες βολές το ΠαΣοΚ κατηγόρησε τον ΣΥΝ και τον πρόεδρό του κ. Αλ. Τσίπρα ως συνυπεύθυνους στην «πολιτική χυδαιότητα που εκφράζεται ακόμη και με πρωτόγνωρη βία» . Μάλιστα, όπως είχε κάνει νωρίτερα ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού κ. Ν. Σαράντης, το ΠαΣοΚ , σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι «οι δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες», είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αγ. Αναργύρων, Π. Τερζόγλου. Με τη σειρά του ο κ. Τερζόγλου , επικεφαλής του δημοτικού σχήματος "Αλληλεγγύη" και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αγ. Αναργύρων διαψεύδει ότι συμμετείχε σε οποιαδήποτε εκδήλωση βίας και , όπως δηλώνει στο «ΒΗΜΑ» θα κάνει μήνυση κατά του κ. Ν. Σαράντη που τον κατονόμασε ως δράστη και υποκινητή των επεισοδίων.

Η αντίδραση του ΣΥΝ ήταν άμεση και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο. Στόχος πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στην σκληρή ανακοίνωσή του το ΠαΣοΚ ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΝ «θα παραμένουν έκθετοι, έως ότου καταδικάσουν απερίφραστα αυτές τις πρακτικές που δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με αυτές ενός δημοκρατικού κόμματος». Μάλιστα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αντιληφθεί ότι, «πρακτικές που υπέστη η δημοκρατική παράταξη και η αριστερά στο παρελθόν, δεν οδηγούν παρά στην βία, την ανομία, πλήττουν την δημοκρατία, το δημόσιο συμφέρον και τα δημοκρατικά δικαιώματα κάθε πολίτη».

Ανταπαντώντας ο ΣΥΝ κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι «ξεπέρασε κάθε όριο. Με ασύστολα ψεύδη, επιτίθεται προσωπικά στον Πρόεδρο του Συνασπισμού και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις που η ίδια η πραγματικότητα, αλλά και η εικόνα της κάμερας, τη διαψεύδει. Για άλλη μια φορά - ελπίζουμε τελευταία - τους γνωρίζουμε ότι η πολιτική τους υποκινεί την κοινωνική διαμαρτυρία και τα κόλπα τους δεν πιάνουν».

Το ΠαΣοΚ είχε αναφέρει με έμφαση ότι «με νοοτροπία τραμπούκων, και μετερχόμενοι πρακτικές αντισυγκεντρώσεων της δεκαετίας του ’60, αυτοί οι δήθεν δημοκράτες, δήθεν προοδευτικοί και δήθεν αριστεροί, με προκλήσεις απίστευτες και με χρήση βίας, που οδήγησε ακόμη και σε τραυματισμούς συνανθρώπων μας, επιχείρησαν να παραστήσουν τους δήθεν «αγανακτισμένους πολίτες». Μόνο που τώρα οι μάσκες έπεσαν. Οι δήθεν «γνωστοί - άγνωστοι» έχουν ονοματεπώνυμο και πολιτική ταυτότητα».

Η Κουμουνδούρου αντέτεινε ότι για την πολιτική τους ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απολογηθούν «σε αυτούς που χρησιμοποιούν βία, πλήττουν τη δημοκρατία, επιτίθενται στα δημοκρατικά δικαιώματα, ξεπουλούν δημόσια περιουσία ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Και αυτοί έχουν όνομα. Είναι η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ».

Tο «ΒΗΜΑ» επικοινώνησε με τον δήμαρχο Αγ. Αναργύρων - Καματερού κ. Ν. Σαράντη ο οποίος περιέγραψε πώς εξελίχθηκαν τα επεισόδια το απόγευμα της Πέμπτης: «Ηταν μια κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ που θα μιλούσαν ο υπουργός υγείας Αν. Λοβέρδος, οι υφυπουργοί Μ. Τιμοσίδης και Χρ. Αηδόνης. Γύρω στις 7 το απόγευμα ήρθε ο υπουργός και από την άλλη πλευρά έφτασα κι εγώ. Κάποια άτομα πέταξαν αυγά στον υπουργό. Υπήρξε συμπλοκή και ο υπουργόςμπήκε μέσα στο χώρο της εκδήλωσης.
Από την ίδια ομάδα έγινε επίθεση σε άτομα που παρέμειναν έξω και τραυματίστηκαν ο Δ. Κωνσταντόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ, , ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγ. Αναργύρων Πολύδωρος Τσελέκας και ο Βαγγέλης Κολοβός. Κι οι τρεις πήγαν στο νοσοκομείο και μόνο ο Δ. Κωνσταντόπουλος παρέμεινε για νοσηλεία.
Η ομάδα ήταν γνωστά άτομα του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί τους ήταν ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Τερζόγλου. Πώς είναι δυνατόν ο επικεφαλής της παράξης του ΣΥΡΙΖΑ να είναι σε μια κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ; »
.
Από την πλευρά του , το βράδυ της Πέμπτης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αλληλεγγύη" του Δήμου Αγ. Αναργύρων , και εργαζόμενος στον ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Τερζόγλου , επεσήμανε τα εξής στο ΒΗΜΑ:
«Συμμετείχα στη διαδήλωση που έγινε έξω από το Α΄ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων , διαμαρτυρόμενος για την πολιτική της κυβέρνησης , όπως εκφράζεται σήμερα από τον υπουργό υγείας Αν. Λοβέρδο. Θα μπορούσε στη θέση του να είναι οποιοσδήποτε άλλος υπουργός.
Δεν συμμετείχα σε καμμιά πράξη βίας εναντίον οποιουδήποτε. Αντίθετα, δέχτηκα επίθεση από τον κ. Ν. Σαράντη, ο οποίος πιάνοντάς με από το λαιμό με καθύβριζε με λέξεις πεζοδρομίου, καθυβρίζοντας επίσης κι άλλα στελέχη του ΣΥΝ.
Καθιστώ υπεύθυνο τον κ. Σαράντη για τη σωματική ακεραιότητα, τόσο τη δική μου όσο και της οικογένειάς μου επειδή βγαίνοντας σε όλα τα δελτία ειδήσεων με κατονόμαζε ως δράστη και υποκινητή επεισοδίων. Σκοπεύω αύριο να καταθέσω μήνυση εναντίον του»
.

Κατά την περιγραφή του κ. Τερζόγλου , σχηματίστηκε αντιδιαδήλωση που «δεν είχε στόχο να παραεμποδίσει την εκδήλωση αλλά να διαμαρτυρηθεί. Μάλιστα , όταν αποχώρησε ο κ. Λοβέρδος οι συγκεντρωμένοι έφυγαν». Οπως λέει, κατά την έλευση του κ. Λοβέρδου δημιουργήθηκαν επεισόδια «ανάμεσα σε διαδηλωτές και σε μπράβους του κ. Λοβέρδου και του κ. Σαράντη, με αποτέλεσμα τραυματισμούς, τόσο από τους διαμαρτυρόμενους, όσο και από τους υποστηρικτές του κ. Λοβέρδου. Τόσο εγώ όσο και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοτικής παράταξης Αλληλεγγύης δεν συμμετείχαμε σε οποιαδήποτε πράξη βίας».

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire