ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 1 décembre 2011

Κριτική του Πρόντι στη Μέρκελ για την αντιμετώπιση της Ελλάδος

«Δεν επιθυμεί καμιά μορφή συνεργασίας» υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός
Κριτική του Πρόντι στη Μέρκελ για την αντιμετώπιση της Ελλάδος



Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι μιλώντας σήμερα στην Μπολόνια άσκησε οξύτατη κριτική στην Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, ειδικά για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα.

«Η Μέρκελ δεν αλλάζει ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια στην γραμμή της, δεν επιθυμεί καμιά μορφή συνεργασίας, δεν θέλει λύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν προς απεμπλοκή της κατάστασης δήλωσε συμμετοχή στο Ταμείο Διάσωσης με το ζόρι και την τελευταία στιγμή», δήλωσε ο Πρόντι.

Αναφερόμενος στην χώρα μας, πρόσθεσε ότι «σε ό,τι αφορά το μέτωπο της ελληνικής κρίσης χάθηκε χρόνος. Επρεπε να λυθεί άμεσα και σιωπηλά, έπρεπε να λυθεί μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ, τελικά, μετατράπηκε σε τραγωδία. Τα μέτρα που ελήφθησαν από τότε ήταν και πάλι καθυστερημένα και χαμηλότερα των περιστάσεων».


Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «η Γερμανία πρέπει να κάνει έκκληση αν όχι στην σωφροσύνη της στο συμφέρον της, διότι, τώρα, παίζουμε πραγματικά με την φωτιά». Το «κύριο πρόβλημα της Ευρώπης, εντοπίζεται στο ότι είναι διχασμένη και δεν διαθέτει την απαιτούμενη δύναμη για να μπορέσει να δράσει» συμπλήρωσε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός.

Μιλώντας για επείγουσες λύσεις που πρέπει να υιοθετηθούν, ο Ρομάνο Πρόντι εξήγησε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να γίνει ένας δανειστής της ύστατης προσφυγής, ώστε να επιτρέπει στις διάφορες χώρες να αποφύγουν την πτώχευση, ενώ επιβάλλεται η υιοθέτηση των ευρωομολόγων.

Για να στηρίξει την θέση του για τα ευρωομόλογα ο Ιταλός πολιτικός και οικονομολόγος, αναφέρθηκε και πάλι στην περίπτωση της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «η κατάσταση της πολιτείας της Καλιφόρνιας είναι σαφώς
σοβαρότερη από εκείνη της Ελλάδας, αλλά κανείς δεν της επιτίθεται διότι το δημόσιο χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει υποστήριξη από μια κρίσιμη μάζα: το δολάριο είναι ένα πολύ δυνατό μαντρόσκυλο
».

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire