ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 3 avril 2015

Τεχνολογία - Ο συνιδρυτής της Apple, Στιβ Βόσνιακ, προειδοποιεί για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης

Στιβ Βόσνιακ: «Οι υπολογιστές θα μπορούσαν να μας πάρουν τη ζωή ή τη δουλειά» 



«Η τεχνητή νοημοσύνη θα καταλάβει τον κόσμο», προειδοποιεί τώρα ο Στιβ Βόσνιακ, ένας εκ των συνιδρυτών της Apple, παρότι επί αρκετά χρόνια απέρριπτε ανάλογους ισχυρισμούς. Μιλώντας στο Australian Financial Review ο 64χρονος Βόσνιακ παραδέχτηκε ότι ήδη κάποιες από τις προβλέψεις παλαιοτέρων ετών αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα και ότι οι υπολογιστές θα μπορούσαν να γίνουν στο μέλλον μια επικίνδυνη πραγματικότητα.
Ο Wozniak συμμερίζεται έτσι την άποψη του CEO της Tesla Motors Elon Musk και του Στίβεν Χόκινγκ, ότι η ανεξέλεγκτη τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για την ανθρωπότητα. Σύμφωνα με όσα είπε, τα ρομπότ θα μπορούσαν να καταλάβουν τις θέσεις εργασίας και τη ζωή μας, δημιουργώντας πιθανώς ηγέτες ρομπότ και διευθύνοντες συμβούλους που θα λειτουργούσαν μια χώρα ή μια εταιρεία πιο αποτελεσματικά από ό, τι οι άνθρωποι. 

Δεν χαρακτήρισε την τεχνητή νοημοσύνη ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα, δηλώνει πάντως ότι θα μπορούσαν οι υπολογιστές να γίνουν τόσο έξυπνοι που θα αφαιρούσαν τη ζωή ή τη δουλειά από ανθρώπους. «Θα είμαστε οι θεοί; Θα είμαστε τα κατοικίδια ζώα της οικογένειας; Ή μήπως μυρμήγκια που θα μας πατούν; Δεν ξέρω» είπε στη συνέντευξη του με δόσεις χιούμορ και συνέχισε: «Οι υπολογιστές θα πάρουν τη σκυτάλη από τους ανθρώπους, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αν κατασκευάσουμε αυτές τις συσκευές για να φροντίζουν τα πάντα για εμάς, στο τέλος θα σκέφτονται πιο γρήγορα από εμάς και θα απαλλαχτούν από τους αργούς ανθρώπους για να ‘τρέχουν΄ τις επιχειρήσεις πιο αποτελεσματικά». 



Πηγή: www.lifo.gr
Δημοσιεύτηκε στις 26/03/2015 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire