ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 26 avril 2015

Συνταγές - Παστίτσιο

 
 





Υλικά για 6 άτομα
 
Προετοιμασία 20 λεπτά
 
Μαγείρεμα 1 ώρα και 15 λεπτά

 
Υλικά -500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά
-600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 κουτί ντομάτα κονκασέ
-1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-3 κουτ. σούπας τυρί τριμμένο
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
-αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
-6 κουτ. σούπας βούτυρο
-6 κουτ. σούπας αλεύρι
-750 ml γάλα
-2 αβγά
-1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι,γραβιέρα κ.ά.)
Για πασπάλισμα
-1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
-λίγη γαλέτα
 
Eκτέλεση
Σοτάρουμε σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και τηn ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη και σιγομαγειρεύουμε για μισή ώρα. Προσθέτουμε 3 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο. Βράζουμε τα 3/4 των ζυμαρικών από το πακέτο. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά ενόσω κρατάνε. Στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο. Στρώνουμε μια στρώση σε βουτυρωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με τυρί. Στρώνουμε από πάνω τον κιμά και μια λεπτή στρώση μακαρόνια. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε το γάλα. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν σφίξει πολύ και ενσωματώνουμε με γρήγορες κινήσεις τα αβγά, το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο τυρί. Απλώνουμε την μπεσαμέλ στα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με λίγη γαλέτα και λίγο τυρί επιπλέον και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.



Πηγή: www.cookbook.gr
Δημοσιεύτηκε στις 26/04/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire