Eκτέλεση
Σοτάρουμε σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και τηn ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη και σιγομαγειρεύουμε για μισή ώρα. Προσθέτουμε 3 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο. Βράζουμε τα 3/4 των ζυμαρικών από το πακέτο. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά ενόσω κρατάνε. Στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο. Στρώνουμε μια στρώση σε βουτυρωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με τυρί. Στρώνουμε από πάνω τον κιμά και μια λεπτή στρώση μακαρόνια. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε το γάλα. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν σφίξει πολύ και ενσωματώνουμε με γρήγορες κινήσεις τα αβγά, το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο τυρί. Απλώνουμε την μπεσαμέλ στα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με λίγη γαλέτα και λίγο τυρί επιπλέον και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: www.cookbook.gr
Δημοσιεύτηκε στις 26/04/2015
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire