ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 4 avril 2011

Επισκόπηση κυπριακού τύπου 04/04/2011

Το κοινοβουλευτικό έργο που απομένει μέχρι τις 14 Απριλίου, ημέρα διάλυσης της Βουλής ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαΐου, οι εξελίξεις στο μέτωπο των εξεγέρσεων και των μαχών στον αραβικό κόσμο, οι κινήσεις των κομμάτων για μείωση της διαγραφόμενης αποχής από τις βουλευτικές εκλογές και τα εγκαίνια του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη ΚΕΠ Πάφου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'', στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Προίκα πολλών εκατομμυρίων'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι πριν κλείσει η Βουλή στις 14 Απριλίου θα έχει - και αυτό αναμένει η Κυβέρνηση - ψηφίσει μια σειρά από νόμους, οι οποίοι θα ''προικίσουν'' τα κρατικά ταμεία με το τεράστιο ποσό των 430 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Αλλού γράφει ότι πρόχειρη χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα μέσης εκπαίδευσης, και την απορρίπτει.
Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Δύσκολες εξετάσεις για το κοινοβούλιο'', γράφει στο κύριο του θέμα ότι ενόψει της 14ης Απριλίου, ημερομηνία διάλυσης της Βουλής για τις βουλευτικές εκλογές, στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τη λήψη αποφάσεων για πολύ σημαντικά νομοσχέδια, την ετοιμασία και κατάθεση κάποιων εκ των οποίων είχαν απαιτήσει τα ίδια τα κόμματα. Αλλού γράφει ότι έξι άτομα κατηγορήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερα σε σχέση με τα επεισόδια στα Φυλακισμένα Μνήματα την 1η Απριλίου και την εξύβριση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
''Η Σημερινή'' στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Αιματηρός ξεσηκωμός συγκλονίζει τον αραβικό κόσμο'' και αναφέρεται σε συνάντηση του Ελληνα Πρωθυπουργού Γιώργο Παπανδρέου με απεσταλμένο του Μουαμάρ Γκαντάφι. Αλλού γράφει ότι χθες ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τον οποίο ενημέρωσε ότι, λόγω έλλειψης προόδου, η νέα τριμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο μετά τις εκλογές στην Τουρκία.
''Ο Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Κόμματα κόντρα στην αποχή'', γράφει ότι τα υψηλά ποσοστά αποχής που προβλέπονται, η αύξηση της αποστασιοποίησης των πολιτών από τους πολιτικούς και την πολιτική, αποτελεί το σκηνικό στο οποίο κινείται η προεκλογική εκστρατεία. Αλλού γράφει ότι πραγματοποιείται σήμερα ακρόαση για την αγωγή της Ανδρούλλας Πάλμα κατά της Δημοκρατίας για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επειδή οι αρχές δεν διενήργησαν τη δέουσα έρευνα, ώστε να διακριβωθεί η τύχη του συζύγου της, ο οποίος θεωρείτο για 20 και πλέον χρόνια αγνοούμενος, ενώ ήταν νεκρός.
Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Εργαλεία ανάπτυξης στηρίζουν την οικονομία'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι έργα υποδομής βρίσκονται σε εξέλιξη ή αναμένονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην πόλη και επαρχία της Πάφου, και αναφέρεται στα εγκαίνια του ΚΕΠ Πάφου από τον Πρόεδρο Χριστόφια. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, η Cyta και τηλεοπτικοί σταθμοί θα χρησιμοποιήσουν τη τεχνολογία των οπτικών ινών για γρηγορότερη ροή αποτελεσμάτων στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου.

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire