ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 16 avril 2011

Τι θα διαβάσετε στις κυπριακές εφημερίδες του Σαββάτου 16 Απριλίου 2011


Επισκόπηση Τύπου

Λευκωσία: Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε σχέση με το Κυπριακό στα τρία χρόνια προεδρίας του, είναι το πρωτοσέλιδο στις πλείστες εφημερίδες σήμερα. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι το νομοσχέδιο για τις πολλαπλές συντάξεις, το ενδιαφέρον ρωσικής εταιρείας για το φυσικό αέριο και η άνοδος στις τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Υπάρχει θέμα Ντάουνερ», αναφέρει ότι επιλέγοντας αυτή τη φορά χαμηλούς τόνους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως δεν αισθάνεται μόνος, παρά την εξοντωτική, όπως την χαρακτήρισε, κριτική που δέχεται στο εσωτερικό. Παρέπεμψε στη στήριξη που έχει από το ΑΚΕΛ και το λαό αλλά και από το ΔΗΚΟ, στο βαθμό που αυτή παρέχεται. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το Κυπριακό άφησε να εννοηθεί πως υπάρχει θέμα Ντάουνερ λόγω των ενεργειών του.

Διαβάστε επίσης:
Συμπόσιο:
Άλλες εποχές από την Πάφο.
Δύο υπουργεία, δύο γνωματεύσεις: Μπερδέματα στα ιατροσυμβούλια για ανικανότητα στην εργασία.
Νέος σάλος: Εξαφανίστηκε δικογραφία για τα οστά της καλόγριας.
Η επιστολή: «Σεμινάρια» Πατσαλίδη για… βιάγκρα.
Οι τιμές: Κυπριακό και φθηνό το αρνί του Πάσχα.
Κοινωνία: Σφίγγει ο κλοιός για τον αθλητικό παράγοντα.
Οικονομία: Κόστος €2 δισ. από το ελληνικό σοκ.
Κόσμος: Τελεσίγραφο από ΝΑΤΟ και μήνυμα Αλ Κάιντα.
Διαβάστε σήμερα στη «Goal News»:
Στην… κόντρα ο Τάνο:
Ο Σολάρι αρνείται πως υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον εμφανίζεται χολωμένος για το πρόστιμο των 600 ευρώ.
Ανόρθωση: Νέος «βραχνάς» για Αγκέλοφ.
Η «Αλήθεια» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Δεν άγγιξαν τους βασιλιάδες», γράφει ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο για κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων που απολαμβάνουν κρατικοί αξιωματούχοι ασχολείται μόνο με τους "πρίγκιπες" και αφήνει εκτός του "βασιλιάδες", δηλαδή αυτούς που παίρνουν τις περισσότερες και μεγαλύτερες συντάξεις. Αλλού, γράφει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον της εταιρείας Gazprom για το φυσικό αέριο της Κύπρου και αναμένονται εξελίξεις στο ενεργειακό τις επόμενες εβδομάδες.
Ο «Πολίτης» με τίτλο «Έπαιξε κατενάτσιο, δεν δέχθηκε γκολ..», γράφει ότι ο Πρόεδρος, από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αναχώρησε απόλυτα σίγουρος ότι δεν είπε κάτι που θα πάρει τις διαστάσεις ‘του υπουργού με το ανεργιακό’ ή της κόντρας με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Προσθέτει ότι ο Πρόεδρος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητας στις προεδρικές εκλογές. Αλλού, γράφει ότι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τα παιδιά και τα κάνουν βαποράκια ναρκωτικών στα 14 τους χρόνια.
«Η Σημερινή» στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Ηλεκτροπληξία», γράφει ότι πρωτοφανής άνοδος στις τιμές των καυσίμων αλλά και προσεχώς του ηλεκτρικού ρεύματος καίει κυριολεκτικά και μεταφορικά τις τσέπες των καταναλωτών και προσθέτει ότι η Κύπρος είναι η πιο ακριβή χώρα στο ρεύμα, ενώ σε ένα χρόνο οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν κατά 33%. Αλλού γράφει ότι ένας ξιφίας 80 κιλών πιάστηκε στα δίκτυα πέντε ψαράδων στην Αγία Νάπα.
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Ενωμένοι θα πετύχουμε», γράφει ότι πειστικός και τεκμηριωμένος ο Πρόεδρος ανέλυσε χθες τις θέσεις και πρωτοβουλίες που ανέλαβε στα τρία χρόνια προεδρίας του και που κατέστησαν την Κύπρο πιο ισχυρή διεθνώς, ενώ σαφές ήταν και το μήνυμα ενότητας που έστειλε για επιτυχή έκβαση του αγώνα που διεξάγουμε. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι άδικες τροποποιήσεις επιχειρούν με πρόταση νόμου όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκτός ΑΚΕΛ σε σχέση με τις συντάξεις.
Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Είναι καιρός να γίνουμε ρεαλιστές», γράφει ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας προειδοποίησε χθες ότι τυχόν αποτυχία εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό θα ήταν καταστροφή και θα οδηγήσει στην παγίωση των τετελεσμένων, ενώ είπε ότι δεν βλέπει άλλη λύση από τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι ο κυπριακός τουρισμός πλήγηκε ξανά χθες με τα αποτελέσματα έρευνας που δείχνει ότι η Κύπρος είναι ένας από τους πιο ακριβούς προορισμούς για τους Βρετανούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire