ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 11 avril 2011

Ελπίδα για 200 εκατ. γυναίκες με οστεοπόρωση


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης διεθνούς μελέτης βιοψιών οστού «BIOPSY», σε 268 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, το ρανελικό στρόντιο επιτυγχάνει ανώτερη αποτελεσματικότητα στην παραγωγή οστού από τις συνήθως χορηγούμενες θεραπείες με διφωσφονικά (αλενδρονάτη).

Με δεδομένο ότι 1 στις 2 γυναίκες άνω των 50 ετών αναμένεται να παρουσιάσει σπονδυλικά ή μη σπονδυλικά κατάγματα, αυτό αποτελεί ένα αισιόδοξο νέο και ελπίδα για 200 εκατ. γυναίκες παγκοσμίως και 1.500.000 γυναίκες στην Ελλάδα!

 Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την Οστεοπόρωση και την Οστεοαρθρίτιδα στη Βαλένθια της Ισπανίας, ενώ στην Ελλάδα τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου από το Ελληνικό Ιδρυμα Οστεοπόρωσης (ΕΛΙΟΣ), με ομιλητές τους: πρόεδρο του ΕΛΙΟΣ, Γεώργιο Λυρίτη, ομότιμο καθηγητή Ορθοπεδικής Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών και τα μέλη του ΕΛΙΟΣ Νικόλαο Παπαϊωάννου, αναπληρωτή καθηγητή Ορθοπεδικής Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών και δ/ντή Εργαστηρίου Ερευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος ΕΕΠΜΣ, Κηφισιά, Γεώργιο Τροβά, ενδοκρινολόγο - διαβητολόγο, επιστημονικό συνεργάτη ΕΕΠΜΣ.
Συγκεκριμένα ο Γ. Λυρίτης επισήμανε ότι: «Η ανώτερη αποτελεσματικότητα του ρανελικού στροντίου στην παραγωγή οστού συνδέεται με τον πρωτοποριακό διπλό μηχανισμό δράσης, που μετατοπίζει την ισορροπία του οστικού μεταβολισμού υπέρ της παραγωγής νέου, δυνατού και υγιούς οστού, και εξηγεί την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά του κατά των σπονδυλικών, μη σπονδυλικών αλλά και καταγμάτων ισχίου».

Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire