ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 21 avril 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 21/04/2011


Η τακτοποίηση των αυθαιρετων με ρύθμιση περαίωσης και το πόρισμα-κόλαφος Ρακιντζή για τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι διεθνείς συζητήσεις και παρεμβάσεις για αναδιάρθρωση του χρέους, η υστέρηση των εσόδων κατά 8%, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

"Ε": "Σε περαίωση τα αυθαίρετα".

''Μετά το Πάσχα έρχεται το σχέδιο για την περαίωση των περίπου 1,2 εκατ. αυθαίρετων κτισμάτων σε όλη τη χώρα, με στόχο την είσπραξη 400 εκατ. ευρώ φέτος. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τραβήξει κόκκινη γραμμή με το παρελθόν και βρίσκεται στην αναζήτηση της νομικής φόρμουλας, που δεν αφορά στη νομιμοποίηση, λόγω συνταγματικού κωλύματος, αλλά στη μείωση των προστίμων".
Η ΑΥΓΗ: "Κατάρρευση δημοσίων εσόδων, μετοχών και ομολόγων".

"Αντί στόχου αύξησης 8,5%, τα δημόσια έσοδα μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο κατά 8% καταγράφοντας υστέρηση ύψους 2,8 δισ. ευρώ! Οργιο φημών από Λονδίνο για χρεωκοπία το Πάσχα βυθίζει τις τραπεζικές μετοχές στο Χ.Α. και τα ελληνικά ομόλογα. Εισαγγελική παρέμβαση για τις φήμες ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρασινοφρουροί οι 25.000 διευθυντές στο Δημόσιο!..".

"Κομματική επετηρίδα στο Δημόσιο ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ εγκαθιδρύοντας το κράτος των πελατειακών σχέσεων με «χορηγό» το «πρασινοκρατούμενο» ΑΣΕΠ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "«LEHMAN BROTHERS η Ελλάδα πάει ολοταχώς για χρεωκοπία».

"Αντιμετωπίζοντας την κυβέρνηση Παπανδρέου ως πολιτικά ανύπαρκτη και προτάσσοντας με επιτακτικούς τόνους την έκκληση προς τις ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρωζώνης να πάψουν να αντιμετωπίζουν ως ταμπού το ενδεχόμενο η Ελλάδα να βαρέσει κανόνι και να εξελιχθεί σε νέα Lehman Brothers, η ναυαρχίδα του αμερικανικού οικονομικού Τύπου, «Wall Street Journal», προκρίνει ως λύση αμέσου ανάγκης την «συντεταγμένη αναδιάρθρωση χρέους» προκειμένου να αποφευχθεί η πυροδότηση πτωχευτικού ντόμινο σε χώρες του ευρωπαϊκού Νότου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πονηρό σχέδιο για τα αυθαίρετα".

"Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξασφαλίσει πρόσθετα έσοδα για το δημόσιο ταμείο, η κυβέρνηση, δια του ίδιου του υπουργού Οικονομικών, προανήγγειλε εισπρακτική ρύθμιση για τα αυθαίρετα".

ΕΘΝΟΣ: "Περαίωση στα αυθαίρετα μετά το Πάσχα".
"Στηριγμένη στη «συνταγή» των ημιυπαίθριων χώρων, η κυβέρνηση προχωρεί στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων αμέσως μετά το Πάσχα. Η λύση που επιλέγεται, είναι τύπου περαίωσης. Προβλέπεται προκαταβολή και εξόφληση σε δόσεις".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Μυστικός Δείπνος» με μεταλλαγμένη πατάτα για να μας ξεκάνουν!".
"Ούτε ο Ιούδας ο Ισκαριώτης που έγινε αφορμή και αιτία για την Σταύρωση του Χριστού, δεν θα είχε την διαβολική έμπνευση να κάνει αυτό που ήδη η Κυβέρνησή μας αποφάσισε. Φέρνει, σύντομα, στην Βουλή νομοσχέδιο δια του οποίου θα διαιτώμεθα μόνον με μεταλλαγμένα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Απίστευτο! Βουλευτές πιέζουν για την εισαγωγή μεταναστών".
«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους μετανάστες» λέγει η Αννα Νταλάρα και συμφωνεί με τον Μπερλουσκόνι. Πέντε μέτρα-φωτιά για όσους απασχολούν λαθρομετανάστες. Τον Μάιο στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα μετατρέπει σε ποινικό το αδίκημα της απασχόλησης μεταναστών χωρίς άδεια εργασίας".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Τακτοποίηση» αυθαιρέτων σε τιμή... ευκαιρίας".
"Την κατάλληλη νομική φόρμουλα για την «τακτοποίηση» μεγάλου αριθμού υποθέσεων αυθαίρετης δόμησης κατά τρόπο τέτοιο ώστε τα υπέρογκα πρόστιμα που έχουν ήδη επιβληθεί να μειωθούν και να εισπραχθούν από το Δημόσιο -αλλά και όσα πρόστιμα επιβληθούν στο εξής να μην είναι «εξοντωτικά» ώστε να μπορούν να εισπραχθούν- αναζητεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου".

ΕΣΤΙΑ: "Τελευταία ευκαιρία για τον Πρωθυπουργό".

"Όπως όλοι σχεδόν οι πρωθυπουργοί, ο κ. Παπανδρέου έχασε την αίσθηση του χρόνου. Ηνάλωσε 18 ολόκληρους μήνες σε εξαγγελίες που δεν μετουσιώθηκαν σε έργο. Και αν οι προκάτοχοί τους είχαν αυτήν την πολυτέλεια, εκείνος δεν την έχει. Η χώρα κινδυνεύει πλέον με πτώχευση. Κάθε ημέρα που περνάει άπρακτη ως προς την βελτίωση της σχέσεων εσόδων-δαπανών του κράτους, αυξάνει τον κίνδυνο πτωχεύσεων. Ισως υπάρχει μία τελευταία ευκαιρία για να αποφευχθεί αυτή, αρκεί βεβαίως ο Πρωθυπουργός να την αξιοποιήση".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πανικός για τα έσοδα".
"Η συνεχιζόμενη υστέρηση υποχρεώνει την κυβέρνηση να αναζητήσει έσοδα μέσα από τη ρύθμιση των αυθαίρετων κτισμάτων, όπως επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, τη διακοπή της περαίωσης και τον επανέλεγχο σε όσους έχουν ενταχθεί και δεν πληρώνουν τις δόσεις τους, αλλά και τον έλεγχο σε όσους δεν εντάχθηκαν στην περαίωση".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "31,2 εκατ. ευρώ έλαβε η ΓΕΝΟΠ για αφίσες και εκδρομές...".

"Κόλαφο για την υποτιθέμενη ανεξαρτησία του κρατικοδίαιτου συνδικαλιστικού κινήματος αποτελεί το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή με αντικείμενο τις ενισχύσεις που κατέβαλε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ το διάστημα 1999 - 2010, συνολικού ύψους 31,2 εκατ. ευρώ".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Τις έκανε... πακέτο".
"Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της «Ν», που αποκάλυψε το «σχέδιο Β» της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε χθες ότι θα συσταθεί εταιρεία Ειδικού Σκοπού, δηλαδή μια νέου τύπου ΔΕΚΑ, η οποία θα συγκεντρώσει τις μετοχές πολλών κρατικών εταιρειών, που βρίσκονται σήμερα στο «σεντούκι» του υπουργείου Οικονομικών".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Πόρισμα - ΣΟΚ για χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ".

"Παράνομες κρίθηκαν από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή οι ενισχύσεις που κατέβαλε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, οι οποίες την περίοδο 1999 - 2010, έφθασαν στα 14,2 εκατομμύρια ευρώ".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πάλη κόντρα στην κατάργηση δημόσιων νοσοκομείων και μονάδων του ΙΚΑ".
"Από το χώρο των επειγόντων περιστατικών του «Ευαγγελισμού» ήρθε η πρώτη ηχηρή απάντηση στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και την αποχώρηση του κράτους από τη χρηματοδότηση τουλάχιστον 55 νοσοκομείων, καθώς - όπως ανακοίνωσε προχτές ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος - εάν «δεν περάσει» το μεσοπρόθεσμό σχέδιο της κυβέρνησης, τότε το κράτος δε θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει το 40% των δημόσιων δομών Υγείας".
ΤΑ ΝΕΑ: "ΓΕΝΟΠ tours. Πόρισμα κόλαφος για τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ".
"Φαγοπότι εκατομμυρίων με πολυήμερα ταξίδια στο εξωτερικό και δαπάνες για καύσιμα χωρίς στα τιμολόγια να αναγράφεται ποιούς αφορούν, αποκαλύπτει το πόρισμα Ρακιντζή για τις χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Οι Ιούδες παρα-φιλάνε υπέροχα".
"Νέο κύκλο αντιπαράθεσης με την Ε.Ε. ετοιμάζεται να ανοίξει η κυβέρνηση μετά τις τελευταίες συμβουλές από Αμερικανούς παράγοντες, επενδυτές και αξιωματούχους του ΔΝΤ".
City Press: "Εξοδος από τα προβλήματα".
"Κορυφώνεται η μεγάλη «φυγή» των Αθηναίων. Σε ιστορικό υψηλό η τιμή της αμόλυβδης. Σύμμαχος των εκδρομέων ο καιρός".

DEALnews: "Οι μνηστήρες για τα «φιλέτα»".
"Ο κύβος ερρίφθη για τις αποκρατικοποιήσεις και οι ισχυροί του χρήματος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ελληνικών και ξένων συμφερόντων, μπαίνουν στην αφετηρία για να αποκτήσουν τα «φιλέτα» του Δημοσίου που βγαίνουν στο «σφυρί», για να μειωθεί το χρέος και να σταλεί ταυτόχρονα μήνυμα στις αγορές ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση να «τρέξει» ένα υπερφιλόδοξο πρόγραμμα".

METRO: "Εξοδος με τιμές ΔΝΤ".
"Ακριβότερες σε σχέση με πέρυσι οι πασχαλινές διακοπές μετά την... αναρρίχηση των τιμών σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καύσιμα και διόδια. Επί ποδός η Τροχαία με έκτακτα μέτρα. Με ηλιοφάνεια το ψήσιμο του οβελία".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "ΠΑΣΟΚ κατά ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ: "Βάζουν υποθήκη την ακίνητη περιουσία".

Κυβέρνηση και τρόικα εξετάζουν τη «λύση Πόλσον» που στήριξε τις αμερικανικές τράπεζες με τέτοια ομόλογα. Νέο όργιο κερδοσκοπίας με επίκεντρο φήμες για Αναδιάρθρωση και ύποπτα mails. Το παιχνίδι με τα ελληνικά CDS και οι προβληματισμοί των τραπεζιτών για την Επιμήκυνση".

ΕΞΠΡΕΣ: "Κάλυψη... χρεολυσίων 27 δισ. από τις αγορές".

"Η Ελλάδα θα προσφύγει στις αγορές για δανεισμό το αργότερο στις αρχές του 2012, υπό την πίεση της χρηματοδότησης χρεολυσίων 27 δισ. ευρώ το 2012, αλλά έχει και την εναλλακτική επιλογή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τα «πιράνχας» είναι εδώ. Με 20πλάσιες τιμές η προμήθεια ιατρικών υλικών".
«Πεδίο μάχης» το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η «μάχη» με τα κυκλώματα που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Βρώμικο παιχνίδι με την αναδιάρθρωση".
"Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει η καταστροφολογία σε βάρος της χώρας, καθώς κλιμακώνονται οι πιέσεις και τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους, που όπως πλέον φαίνεται υποκινούνται από ισχυρά κερδοσκοπικά συμφέροντα".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αναζητώνται 25 δισ. ευρώ για τις ανάγκες του 2012".

"Στον «αέρα» βρίσκεται ακόμη ο δανεισμός ύψους 25 δισ. ευρώ που θα πρέπει να εξασφαλίσει η χώρα μας για το 2012, εκτός των χρημάτων του δανείου των 110 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Παίζει τα ρέστα της η διεθνής των κερδοσκόπων".

"Colpo grosso της Διεθνούς των κερδοσκόπων βρίσκεται πίσω από την επίμονη φιλολογία για επικείμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Στοιχήματα πολλών δισεκατομμυρίων παίζονται στην αγορά των CDS για ελληνικά ομόλογα που λήγουν τον Μάιο και τον Ιούνιο και οι «επενδυτές» τους τα δίνουν όλα για να προκαλέσουν το «πιστωτικό γεγονός», με βάση το οποίο θα απαιτήσουν την πληρωμή τους"..

Πηγή: Ελευθεροτυπία
Δημοσιεύθηκε στις 21/04/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire