ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 16 avril 2011

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης & Τεχνών του Λόγου

29 Απριλίου 2011 - 8 Μαΐου 2011

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου με θέμα: "Προσφυγιά, Μετανάστευση, Διασπορά" διοργανώνεται από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης με καλλιτεχνικό διευθυντή τον σκηνοθέτη Γιάννη Καραχισαρίδη και τον Στέλιο Πελασγό Δρ, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, σε συνεργασία την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου σίγουρο για τις γερές ρίζες, που άπλωσε στην Κοζάνη, άμεσο και επίκαιρο, περιπλανάται στον κόσμο και ακούει τις ιστορίες των ανθρώπων που έχασαν την πρώτη τους πατρίδα και βρήκαν ή ψάχνουν μια καινούρια. Τις ιστορίες, τα παραμύθια, τα τραγούδια και τις μαρτυρίες των προσφύγων και των μεταναστών.

Στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ, που απλώνεται στην πόλη της Κοζάνης και σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους της, έχουν προσκληθεί οι αφηγητές: Τζιχάντ Νταρβίς (Λίβανος), Αρμέλ Οντιγκάν και Πέπο (Γάλλοι τσιγγάνοι), Πήτερ Τσαντ (Αγγλία -Ινδία), Κουήν Μινασιάν (Αρμενία), Μπρουνό ντε λα Σαλ (Γαλλία), Μάγδα Κοσσίδα (Γαλλία - Ελλάδα) Στέλιος Πελασγός (Ελλάδα), η ποιήτρια Χίβα Παναχί (Ιρανικό Κουρδιστάν), οι συγγραφείς Βασίλης Αλεξάκης (Γαλλία - Ελλάδα), και Γκάζι Καπλάνι (Αλβανία), ο καραγκιοζοπαίχτης Θωμάς Αγραφιώτης, η μουσικός Δομνίκη Μαυρίδου, οι επιστήμονες Θ. Καράβατος, Α. Μαστρογιάννη και Π. Γιούλης, κ.α.
Επίτιμοι καλεσμένοι οι συγγραφείς: Βασίλης Αλεξάκης και Γκαζμέντ Καπλάνι
Συμμετέχουν αφηγητές, συγγραφείς και επιστήμονες από: Κύπρο, Αλβανία, Γαλλία, Λίβανο, Ινδία, Μεγάλη Βρετανία, Ρομά - Τσιγγάνοι, Αρμενία, Κουρδικό Ιράν, Ελλάδα
Πνευματικός πατέρας του Φεστιβάλ: Μπρουνό ντε λα Σαλ
  • ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Πάρκο Αγ. Δημητρίου, Κοζάνη
 Πηγή : Ελευθεροτυπία, 17 Απριλίου 2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire