ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 16 avril 2011

Διεθνής αναγνώριση για τον ερευνητή Νικ. Πελεκάνο


Ηράκλειο Κρήτης

Με το διεθνές βραβείο της Γαλλικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας βραβεύτηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ερευνητής στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.), Νίκος Πελεκάνος.


   Το βραβείο μοιράστηκε με δύο Ευρωπαίους συναδέλφους του, τη Βρετανίδα ερευνήτρια Τάμζιν Λάμφορντ και τον Γάλλο ερευνητή του Ινστιτούτου Νίλ της Γκρενόμπλ Βενσάν Ρενάρ.
   Η εξαιρετικά αυτή τιμητική διάκριση για τον κ. Πελεκάνο αλλά και τη χώρα μας , που δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες των Ελλήνων  επιστημόνων σε διεθνές επίπεδο, επιτεύχθηκε στον διεθνή διαγωνισμό "solar-inovation 2010" για την ανάπτυξη καινοτομιών στο πεδίο των φωτοβολταϊκών.
   Ο κ. Πελεκάνος βραβεύτηκε για την πρότασή του "Ανάπτυξη νέας γενιάς φωτοβολταικών με χρήση χαμηλό-διάστατων ΙΙΙ-V ημιαγωγικών νανοδομών", μεταξύ δεκάδων προτάσεων που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή, και περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση και παροχή υλικοτεχνικής υποδομής για την πραγματοποίηση της ερευνητικής πρόταση μέσα σε μία τριετία.
Πηγή : Ελευθεροτυπία, Πέμπτη,14  Απριλίου 2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire