ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 21 avril 2011

Τα κόμματα της αριστεράς για τα 44 χρόνια από την 21η Απριλίου 1967

«Επικαιροποιείται η θλιβερή επέτειος με τις σημερινές συνθήκες κρίσης»
 
Τα κόμματα της αριστεράς για τα 44 χρόνια από την 21η Απριλίου 1967
Φωτ.αρχείου: Στρατιωτικά τανκς στους δρόμους της Αθήνας




Μηνύματα με αφορμή τη συμπλήρωση 44 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 εξέδωσαν τα πολιτικά κόμματα.

ΚΚΕ

«Η στρατιωτική δικτατορία, αξιοποιώντας και χρησιμοποιώντας τον αντικομμουνισμό, επιβλήθηκε το 1967 έχοντας τη στήριξη των μονοπωλίων, που σήμερα ευθύνονται για την κρίση και το χρέος και γιατί το εργατικό λαϊκό κίνημα βρέθηκε απροετοίμαστο» επισημαίνει το ΚΚΕ.

Καλεί, παράλληλα, το λαό να υπερασπιστεί και να κατακτήσει τα δικαιώματά του, αντιπαλεύοντας τα μονοπώλια και τους μηχανισμούς τους, με στόχο να ανατρέψει την εξουσία.

ΣΥΝ

«Η φετινή επέτειος μας βρίσκει αντιμέτωπους με την κυβερνητική πολιτική που δημιουργεί έναν ολοένα και πιο ασφυκτικό κλοιό στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία» τονίζει ο ΣΥΝ.

Το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι, όπως αναφέρει, «ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στο μνημόνιο και τη σημερινή οικοδόμηση της ΕΕ».

Δημοκρατική Αριστερά


Για κρίσιμη καμπή της χώρας που βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας κάνει λόγο η εκτελεστική επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Υπογραμμίζει ότι ο φόβος για το αύριο έχει δημιουργήσει συνθήκες έντονης απογοήτευσης για τους πολίτες, χαρακτηρίζει, ωστόσο, «άστοχες και ιστορικά λαθεμένες» τις συγκρίσεις με το 1967. Τονίζει, ωστόσο, ότι είναι επίκαιροι οι αγώνες για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, για περισσότερο κοινωνικό κράτος, για διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Πηγή: Το Βήμα
Δημοσιεύθηκε στις 21/04/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire