ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 16 avril 2011

Υπουργική συνάντηση για τη μετανάστευση και το άσυλο στη Λευκωσία


Συνάντηση στη Λευκωσία θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη 19 Απριλίου οι υπουργοί αρμόδιοι σε θέματα μετανάστευσης και ασύλου έξι Μεσογειακών χωρών, μετά από πρόσκληση του Κύπριου υπουργού Εσωτερικών, Νεοκλή Συλικιώτη. 

 Αντικείμενο της υπουργικής συνάντησης, στην οποία θα συμμετέχουν οι Ιταλία, Ελλάδα, Μάλτα, Γαλλία, Ισπανία και Κύπρος, θα είναι η διαμόρφωση των βασικών αξόνων και η επεξεργασία ολοκληρωμένου εγγράφου προτάσεων στα θέματα μετανάστευσης και ασύλου.
Στόχος είναι το κείμενο αυτό να κατατεθεί αρχικά το Μάιο στο Συμβούλιο Υπουργών και τον Ιούνιο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ.

Ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, οι έξι υπουργοί έχουν αποφασίσει τη δημιουργία ενός μόνιμου δικτύου συνεργασίας για ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά και τη διαμόρφωση και προώθηση κοινών θέσεων στην ΕΕ, λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχονται οι χώρες τους από μετανάστες, πρόσφυγες και αιτητές ασύλου.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης, υποστήριξε ότι το δίκτυο των έξι Μεσογειακών χωρών μελών της Ε.Ε. "ζητά τη σύσταση Ειδικού Ταμείου Αλληλεγγύης για αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων κρίσης, ενίσχυση της FRONTEX για καλύτερη και αποτελεσματικότερη επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων, ενίσχυση των σχέσεων της ΕΕ με τις γείτονες νότιες χώρες, δημιουργία Ενιαίου Συστήματος Ασύλου μέχρι το 2012 και εφαρμογή της αρχής της αλληλεγγύης, μεταξύ των κρατών μελών με τη λήψη συγκεκριμένων πρακτικών μέτρων, όπως η ενδοκοινοτική ανακατανομή των προσφύγων" .

Πηγή : Ελευθεροτυπία, 16 Απριλίου 2011


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire