ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 18 avril 2011

Έχασε την ψυχραιμία του ο Νταβούτογλου

Νταβούτογλου: ''Ποτέ στο ίδιο τραπέζι με την Κύπρο''

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Κύπρος κατέστη μέλος της Ε.Ε. εξαιτίας του εκβιασμού της Ελλάδας για την ένταξη των χωρών της ανατολικής Ευρώπης.

Πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο για το Κυπριακό σημειώθηκε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο Βερολίνο, με πρωταγωνιστές τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και της Τσεχίας Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Νταβούτογλου δήλωσε προκλητικά ότι η Κύπρος δεν πρόκειται ποτέ να καθήσει επίσημα στο ίδιο τραπέζι με την Τουρκία. ''Αυτό να το βγάλετε από το μυαλό σας'', είπε οργισμένος, απευθυνόμενος στον Τσέχο ομόλογό του.
Αφορμή για την αντιπαράθεση αποτέλεσε υπόδειξη του κ. Σβάρτσενμπεργκ προς την Αγκυρα να πάψει να ανακατεύεται σε εσωτερικά ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να χαρακτηρίζει ως λάθος την ένταξη της Κύπρου. Ο κ. Νταβούτογλου ανταπάντησε με θυμό ότι η Κύπρος κατέστη μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξαιτίας του εκβιασμού -όπως είπε- της Ελλάδας για την ένταξη των χωρών της ανατολικής Ευρώπης.
Ούτε εσείς, είπε οργισμένος στον Τσέχο υπουργό, θα ήσασταν σ' αυτή τη θέση, αν η Τουρκία είχε εκβιάσει το ΝΑΤΟ, με αντάλλαγμα την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ο Τσέχος υπουργός δήλωσε τότε ότι παρεξηγήθηκε η αναφορά του. Πάντως, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ανεπίσημης συμμετοχής της Κύπρου σε συνόδους του ΝΑΤΟ.
www.kathimerini.com.cy

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire