ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 22 avril 2011

Ο λαϊκιστής υπουργός στην αγορά ανακάλυψε ντομάτες των πενήντα σεντ το κιλό...

ΕΦΗΜΕΡΑ
Η πιο φτηνή ντομάτα της αγοράς
Της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου
Φωτογραφία
ΠΟΥ είπαμε κύριε Πασχαλίδη ( έντιμε υπουργέ του Εμπορίου) μας πως είναι αυτές οι ντομάτες των πενήντα σεντ το κιλό; Να πάμε κι εμείς να πάρουμε δυο-τρία κιβώτια να κάνουμε λιαστές, να κάνουμε πάστα, να κάνουμε σάλτσες να τις εμφιαλώσουμε και να τρώμε όλο τον χρόνο. Κι αν ξέρετε κι άλλες συνταγές κι άλλες χρήσεις στείλτε μας τις. Ίσως τις σουβλίσουμε κιόλας και τις κάνουμε στα κάρβουνα. Είναι και αντιοξειδωτικές λένε οι επιστήμονες.
Εμείς πάντως, που δεν βγαίνουμε βόλτα στην αγορά κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, αλλά κάθε Σάββατο και άλλες μέρες άμα χρειαστεί, δεν τα καταφέρνουμε να βρούμε αυτά τα φτηνά ζαρζαβατικά που βρίσκετε εσείς και χαίρεστε που η Κύπρος είναι ένας τόσο υπέροχος τόπος για να ζει κανείς. Το λάθος μας είναι ίσως ο μπακάλης από τον οποίο ψωνίζουμε. Μάλλον μας κλέβει. Γι’ αυτό, αφού ξέρετε τόσο καλά την αγορά, πέστε μας από πού ψωνίζετε. Κι αν δεν θέλετε να το πείτε δημόσια, μην σας κατηγορήσουν κιόλας για διαφήμιση, στείλτε μας ένα mail. Αν βρείτε κιόλας και βενζινάρη που είναι πιο φτηνός από αυτόν που πάει ο Αβέρωφ Νεοφύτου (ο αναπληρωτής πρόεδροςτων αξιοτίμων της αντιπολίτευσης του ΔΗΣΥ), θα το εκτιμήσουμε τα μέγιστα να μοιραστείτε μαζί μας το μυστικό. Γιατί, έχετε δίκαιο. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν έχει οικονομικό πρόβλημα να γεμίσει το αυτοκίνητο του βενζίνη, αλλά χιλιάδες άλλοι, ίσως, έχουν. Είναι όμως λαϊκιστής ο άνθρωπος.
Όχι σαν εσάς που γυρίζετε την αγορά, με δεκάδες συνοδούς, για να ανακαλύψετε την πιο φτηνή ντομάτα για το καλό του κόσμου που δεν ξέρει πώς να ψωνίσει, πώς να τραφεί, πώς να οργανώσει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό και νομίζει πως είναι ακριβή η Κύπρος και δεν τα βγάζει πέρα κι όλο κλαίγεται.
Κάπου άκουσα, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, πως άμα τρως πολλές ντομάτες, ανεβαίνει και η θερμοκρασία του σώματος και δεν χρειάζεται να έχεις θέρμανση το χειμώνα. Έτσι 1.500 -2.000 ευρώ τα εξοικονομείς. Άμα λύσουμε και το πρόβλημα της μετακίνησης και της αγοράς βενζίνης, τότε πραγματικά θα είναι ένας παράδεισος η Κύπρος.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire