ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 9 avril 2011

Οι κυπριακές εφημερίδες του Σαββάτου


Επισκόπηση Τύπου

Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Τι θα διαβάσετε στις κυπριακές εφημερίδες του Σαββάτου

Λευκωσία: Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις συντεχνίες και η άρνηση της ΠΑΣΥΔΥ να δεχτεί περικοπές, το αίτημα του Προέδρου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του όπως καθοριστεί ποσοστό επιδόματος συντήρησης εξωτερικού και για τον Πρόεδρο, ο εντοπισμός σαλμονέλας σε μολυσμένα αυγά στην αγορά και ο θάνατος της ηθοποιού Μόνικας Βασιλείου, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.


«Ο Φιλελεύθερος» στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του υπό τον τίτλο «Μπουρλότο στα επιδόματα», αναφέρει ότι την ώρα που η προεδρική δήλωση για το ανεργιακό επίδομα πρώην Υπουργού ξεσήκωσε σάλο, ακολουθώντας τα προηγούμενα των υπουργικών επιδομάτων για έξοδα υπηρεσιών πολυτελείας στο εξωτερικό (απασχόλησαν και την κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου σε δύο συνεδριάσεις), μια άλλη, παράλληλη πτυχή έρχεται να προσθέσει νέα στοιχεία γύρω από το φαινόμενο. Κι αυτή τη φορά αφορά στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με στοιχεία, που έφτασαν στα χέρια μας, από τον Ιούλιο του 2008, δηλαδή πέντε μήνες από την ανάληψη της Προεδρίας, ο Δημήτρης Χριστόφιας, μέσω του προϊσταμένου του Λογιστηρίου Προεδρίας, ζήτησε όπως καθοριστεί και για τον Πρόεδρο ποσοστό Επιδόματος Συντήρησης Εξωτερικού, όπως ισχύει και για τους άλλους αξιωματούχους του κράτους.
Διαβάστε επίσης:
Κατακραυγή για την αυθαιρεσία Δημητρίου:
Διευθυντές: Πρωτοβουλία που αξίζει επαίνους και βοηθά τους μαθητές.
Καταστηματάρχες στη Λεμεσό: Φοβούνται το ωράριο, τους μπλόκαραν τα έργα.
Πολιτική: «Μερική πρόοδο» βλέπουν οι Τούρκοι.
Κοινωνία: 4.690 παιδιά ζήτησαν βοήθεια από ψυχολόγους.
Κόσμος: Η διαμάχη για την ευθανασία βρέφους.
Πολιτισμός: Έφυγε από τη ζωή η Μόνικα Βασιλείου.
Οικονομία: Δίχτυα Φόρου για ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Έλεγχοι: Μετρούν ραδιενέργεια μέχρι και στα αυτοκίνητα.
Διαβάστε σήμερα στη «Goal News»:
Μαρσάρουν οι «αιώνιοι»:
ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια ολοκληρώνουν σήμερα την προετοιμασία τους και δηλώνουν αμφότεροι πανέτοιμοι για το μεγάλο ντέρμπι.
«Υπομονή και δουλειά»: Ο Στάνιμιρ Στοΐλοφ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ανόρθωσης για τους στόχους, τις επιδιώξεις και τα «θέλω» του.
Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μπερδεύτηκε και η Επαγρύπνηση» γράφει πως αμηχανία επικρατεί στους προεδρικούς κύκλους αλλά και σε αυτούς του ΑΚΕΛ μετά το φιάσκο της καταγγελίας του Προέδρου ενώ υπάρχει προβληματισμός στο Προεδρικό για την τροπή που πήρε το θέμα του επιδόματος ανεργίας. Αλλού αναφέρεται στο ταξίδι αστραπή του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων του Κατάρ στην Κύπρο ο οποίος μετάφερε δύο μηνύματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τις επενδύσεις του Κατάρ στην Κύπρο και το άλλο για τις σχέσεις των δύο χωρών.
Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Σαλμονέλα στην αγορά» γράφει ότι αβγά με το βακτήριο της σαλμονέλας διοχετεύονται εδώ και ημέρες στην αγορά ενώ οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες θα θανατώσουν σήμερα χιλιάδες κοτόπουλα. Αλλού γράφει πως τρίτο κόμμα είναι το λευκό και η αποχή με βάση δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Πολίτη» και πως οι συσπειρώσεις των κομμάτων είναι ακόμα πολύ χαμηλές.
Η «Σημερινή» με κύριο τίτλο «Όλα στον αέρα. Η ΠΑΣΥΔΥ δεν δέχεται περικοπές» γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ σε ομιλία του στο 48ο Συνέδριο της συνδικαλιστικής οργάνωσης είπε ότι η ΠΑΣΥΔΥ ποτέ δεν δεσμεύτηκε ότι θα συνεισφέρει 70 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει την οικονομία του τόπου. Αλλού αναφέρει πως επέρχονται αλλαγές στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και ότι οι θρησκευτικές ομάδες κέρδισαν τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Η «Χαραυγή» αναφέρεται στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Στραφείτε προς την Άγκυρα σε χθεσινή ομιλία του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, σε γεύμα που είχε με τους πρέσβεις των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά την οποία μίλησε για μη ικανοποιητική πρόοδο στο Κυπριακό. Αλλού αναφέρεται στον θάνατο της Μόνικας Βασιλείου, ηθοποιού και σκηνοθέτιδας η οποία απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών.
Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Προειδοποίηση για την χρήση αντιβιοτικών»ότι ο υπουργός Υγείας σε χθεσινές του δηλώσεις είπε ότι κάλεσε του γονείς όπως σταματήσουν να δίνουν αντιβιοτικά στα παιδιά τους και ότι η Κύπρος είναι στις πρώτες χώρες στην ΕΕ που γίνεται μεγάλη χρήση αντιβιοτικού. Αλλού αναφέρει πως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τίμησε την ευρωβουλευτή Cecilia Wikstrom με το παράσημο του Αποστόλου Παύλου.
Η μηνιαία σατιρική, πολιτική και αθλητική εφημερίδα «Ο Κοριός» με τίτλο «Σουννέττιν μούχτιν» γράφει ότι οι Τουρκοκύπριοι εκμεταλλεύονται την δωρεάν περίθαλψη στα νοσοκομεία της Κυπριακής Δημοκρατίας και γίνεται ακόμα και περιτομή, όπως επιβάλλει η μουσουλμανική θρησκεία. Αλλού γράφει πως αυτό που έλλειψε να ακούσουμε σε σχολικές εορτές είναι πως ο Διάκος σουβλίστηκε …. μόνος του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire