ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 14 avril 2011

Ελληνικές επενδύσεις από την εποχή του Σημίτη...


Τα «φρουτάκια» που θέλει να σπείρει σε όλη την επικράτεια ο Παπακωνσταντίνου είναι η δεύτερη μεγάλης κλίμακος οξειδωτική επιχείρηση που εξαπολύει η κεντρική εξουσία εναντίον της κοινωνίας.
Προηγήθηκε το Χρηματιστήριο. Τότε, αποθεώθηκε το εύκολο κέρδος και, εξ αντικειμένου, υπονομεύτηκε η αξία της εργασίας. Μια ολόκληρη χώρα είχε παρατήσει τα πάντα και κρεμόταν από την μπάντα της Σοφοκλέους έχοντας καταπιεί το παραμύθι του εύκολου πλουτισμού. Ηταν κεντρική κυβερνητική επιλογή, στηριγμένη στο ασύστολο ψεύδος περί υγιούς οικονομίας που καλπάζει. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Και η υπόθεση θα μείνει στην ιστορία ως «έγκλημα του Χρηματιστηρίου». Με πρωταγωνιστή τον ολίγιστο Σημίτη και την κακόφημη, ανίκανη κυβέρνησή του... Κατά σύμπτωση, πρωταγωνιστής στην καινούργια απόπειρα (με τα φρουτάκια) είναι ένα χαμηλόβαθμο στέλεχος του σημιτικού περίγυρου και νυν κορυφαίος υπουργός, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Αλλά τώρα, η επιχειρούμενη, ελαφρά τη καρδία, κυνική και οξειδωτική καταβύθιση της κοινωνίας στην άβυσσο του τζόγου, έχει διαφορετικό πρόσημο. Δήθεν σωτήριο για την οικονομία και για τη χώρα. Ενα απροκάλυπτο και χυδαίο εμπόριο ελπίδας, που βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε περιόδους κρίσης και απελπισίας. Καλά το είπαν ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Και γιατί δεν «επενδύουμε» στα ναρκωτικά και στην πορνεία που είναι και πιο προσοδοφόρες επιχειρήσεις;
(...Μιας και ο λόγος περί σημιτισμού: με την υπογραφή του ΔΝΤ -Εκθεση του Ταμείου, όπως παρουσιάστηκε προχθές από τον Μάρκο Κονταρέλι- θεωρείται δεδομένο ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις, από το 2001 μέχρι το 2007, πλαστογραφούσαν τα στοιχεία αξιοποιώντας τα swaps για να εμφανίζουν μειωμένο το χρέος της χώρας. Πρωτοπόρος ο θλιβερός Σημίτης, που έχει ακόμη το θράσος να εμφανίζεται δημόσια και να αρθρογραφεί για την... οικονομία και την κατάσταση της χώρας).

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire