ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 14 avril 2011

Βουλευτές ζητούν αναδιάρθρωση - εξπρές!

Μετά την κυρία Βάσω Παπανδρέου και τον κ. Παντ. Οικονόμου στον κατάλογο προστέθηκε και ο κ. Π. Κουκουλόπουλος
Βουλευτές ζητούν αναδιάρθρωση - εξπρές!
Ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου συνομιλεί με τον Πάρη Κουκουλόπουλο


Ενδοκυβερνητικό «μέτωπο» υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους διαμορφώνεται, τη στιγμή που η κυβέρνηση, η Επιτροπή και η ΕΚΤ επιχειρούν να διαψεύσουν κάθε σχετικό ενδεχόμενο.

Μετά την κυρία Βάσω Παπανδρέου και τον κ. Παντ. Οικονόμου, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν επανειλημμένως μιλήσει για αναδιάρθρωση του χρέους (η μεν) ή/και προσφυγή στους νέους μηχανισμούς της ΟΝΕ (ο δε), στον κατάλογο προστέθηκε χθες και ο κ. Π. Κουκουλόπουλος. Την ίδια στιγμή ο κυβερνητιικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής επαναλάμβανε: «Εμείς έχουμε υποχρέωση, εκ των πραγμάτων, να αρνούμαστε κάθε συζήτηση για αναδιάρθρωση. Το έχει τονίσει επανειλημμένως ο υπουργός Οικονομικών καθώς και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός».

Ο κ. Κουκουλόπουλος, βουλευτής Κοζανης του ΠαΣοΚ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, τάχθηκε υπέρ της, ει δυνατόν, άμεσης αναδιάρθρωσης του χρέους. Μιλώντας από τη ραδιοφωνική συχνότητα του Σκάι, είπε χαρακτηριστικά: «φαντάζομαι ότι δεν θα αποφύγουμε την αναδιάρθρωση, και το γοργόν και χάριν έχει», ενώ είπε και ότι οι ρυθμοί αποδοτικότητας κυβέρνησης και δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι επιθυμητοί.

«Αλίμονο αν δεν τα βγάλουμε πέρα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού, τότε θα ήμασταν άβουλοι και μοιραίοι», είπε και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα «πάει σημειωτόν» και ότι «με αυτή τη δημόσια διοίκηση δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη».

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη της κυρίας Βάσως Παπανδρέου στο «Βήμα», όπου η πρώην υπουργός σημείωνε μεταξύ των άλλων ότι θα πρέπει να υπάρξει μία συνεννόηση με τους δανειστές, με αντικείμενο είτε την επιμήκυνση για το σύνολο του χρέους, είτε για το κούρεμα των ομολόγων. «Πρέπει να σκεφτούμε ότι από το 2013, όταν θα αρχίσει η λειτουργία του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, η αναδιάρθρωση θα είναι – περίπου – προαπαιτούμενο. Λέω λοιπόν: Γιατί τότε και όχι από τώρα; Όσο χάνουμε χρόνο οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο νέων δανείων και νέων μνημονίων», είπε η κυρία Παπανδρέου.

Επιφύλαξη Διαμαντοπούλου για περικοπές στο υπουργείο Παιδείας

Εν όψει της αυριανής παρουσίασης του δημοσιονομικού πλαισίου 2012-2015, ο κ. Παπανδρέου είχε χθες συνεργασίες με τους επικεφαλής των υπουργείων Εσωτερικών, κ. Ι. Ραγκούση, Παιδείας, κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και Αμυνας, κ. Ευ. Βενιζέλο.

Εξερχόμενη από τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, η υπουργός Παιδείας εξέφρασε την επιφύλαξή της για την περικοπή επιπλέον 300 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Παιδείας, που της ζητήθηκε.

Σε συνομιλία της με δημοσιογράφους είπε ότι ήδη το υπουργείο έχει συμβάλλει με σημαντικές περικοπές στο πλαίσιο του μνημονίου και συμπλήρωσε ότι το θέμα δεν έχει κλείσει και ότι θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για την εξεύρεση λύσης μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire