ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 15 avril 2011

Το προεκλογικό μανιφέστο του Ερντογάν

Στάθης Ευσταθιάδης
 
Kατά κεφαλήν εισόδημα 25.000 δολάρια θα προβλέπει το πρόγραμμα του τούρκου πρωθυπουργού
 
Ενα «Σύνταγμα αφιερωμένο στον άνθρωπο» οραματίζεται το κόμμα του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις θα θριαμβεύσει στις βουλευτικές εκλογές της 12 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα του κόμματος θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, άλλα οι γενικές αρχές του διαρρέουν ήδη στον τουρκικό Τύπο. Στόχος της κυβέρνησης Ερντογάν που θα προκύψει από τις εκλογές είναι «μια ευρύτερη δημοκρατία, μια ισχυρότερη οικονομία και ένα εντελώς νέο Σύνταγμα», σύμφωνα με αξιόπιστες τουρκικές πηγές.

Με «τελικό σταθμό» το 2023, το προεκλογικό πρόγραμμα προβλέπει εθνικό εισόδημα 2 τρισ. δολαρίων, εισόδημα κατά κεφαλήν 25.000 δολάρια, εξαγωγές 500 δισ. δολαρίων, την κατασκευή 15.000 χλμ. διπλών σιδηροδρομικών γραμμών, 32.000 χλμ. οδικών αρτηριών από τα οποία τα 6.500 χλμ. είναι εθνικοί οδοί και την οικοδόμηση μισού εκατομμυρίου νέων κατοικιών.

Το 2023, κατά το πρόγραμμα, η ανεργία θα περιοριστεί στο 5% και ο πληθυσμός της Τουρκίας θα υπερβεί τα 82 εκατ. Προγραμματίζεται επίσης η κατασκευή, στην τρέχουσα δεκαετία, υποθαλάσσιου τούνελ που θα ενώνει την ευρωπαϊκή με την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και ενός νέου λιμανιού στην Μερσίνα.

Πηγή : Το Βήμα, 15-4-2011
 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire