ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 18 avril 2011

Ένας πόλεμος του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών που χάθηκε πριν ξεκινήσει

«Εισβολή» Ταλιμπάν στο υπουργείο Αμυνας του Αφγανιστάν
Δύο νεκροί από τα πυρά. Στόχος πιθανότατα ο γάλλος υπουργός Αμυνας
«Εισβολή» Ταλιμπάν στο υπουργείο Αμυνας του Αφγανιστάν
Ταλιμπάν ζωσμένος με εκρητικά εισέβαλε στο υπουργείο Αμυνας του Αφγανιστάν


Καμπούλ
Σκηνές πανικού στο κτίριο του αφγανικού υπουργείου Άμυνας από την εισβολή ενόπλου, ο οποίος άνοιξε πυρ κατά του προσωπικού προτού πέσει νεκρός από τους άνδρες της ασφάλειας χωρίς να προλάβει να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και αρκετοί εργαζόμενοι τραυματίστηκαν.
Οι Ταλιμπάν υποστήριξαν πως στόχος της επίθεσης ήταν ο Αφγανός υπουργός Αμυνας και ο Γάλλος ομόλογός του, ο οποίος επισκέπτεται την Καμπούλ. Διαψεύδει το Παρίσι, επισημαίνοντας ότι ο Ζεράρ Λονγκέ δεν βρισκόταν στο υπουργείο τη στιγμή της επίθεσης.
Ο δράστης, ο οποίος φορούσε στολή του αφγανικού στρατού και ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, έφθασε στο δεύτερο όροφο του υπουργείου, όπου βρίσκονται τα γραφεία του Αφγανού υπουργού Άμυνας και του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου.
Ανοιξε πυρ κατά συνεργατών του υπουργού Αμυνας πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες των σωματοφυλάκων του. Πρόκειται για την τέταρτη φονική επίθεση στο Αφγανιστάν τις τελευταίες ημέρες, αλλά είναι η πρώτοι φορά που ένοπλος κατορθώνει να φθάσει τόσο κοντά σε ανώτατους αξιωματούχους της χώρας.
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν υποστήριξε πως στόχος της επίθεσης ήταν ο Αφγανός υπουργός-«ανδρείκελο» και ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Ζεράρ Λονγκέ, που επισκέπτεται την Καμπούλ -αλλά δεν βρισκόταν στο υπουργείο τη στιγμή της επίθεσης.
Στο Παρίσι, οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει «κανένα στοιχείο» που επιτρέπει να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι στόχος της επίθεσης στο υπουργείο Άμυνας στην Καμπούλ ήταν ο Γάλλος υπουργός Αμυνας.
Ο Λονγκέ, ο οποίος έφθασε στην Καμπούλ το πρωί της Κυριακής, επρόκειτο να συναντηθεί τη Δευτέρα με πολλούς Αφγανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο ομόλογός του, στρατηγός Αμπντουλ Ραχίμ Ουαρντάκ.
«Ο Λονγκέ δε βρισκόταν στο αφγανικό υπουργείο Άμυνας τη στιγμή της επίθεσης» διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος των γαλλικών δυνάμεων στην Καμπούλ, αντιστράτηγος Ερίκ ντε λα Πρεσλ.
«Ο λόγος για τον οποίο έγινε η επίθεση αυτή είναι η εισβολή στο Αφγανιστάν» δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Ζαμπιμπουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι στόχος ήταν ο Λονγκέ.
* Αρχικά οι πληροφορίες σχετικά με την επίθεση ήταν συγκεχυμένες. Υπήρξαν αναφορές ότι οι δράστες της επίθεσης μπορεί να ήταν δύο, ο ένας που άνοιξε πυρ φορώντας στρατιωτική στολή και ένας δεύτερος επίδοξος καμικάζι που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά. Οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο δράστης ήταν ένας.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire