ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 15 avril 2011

Το κόμμα του Πούτιν προτιμά για πρόεδρο της Ρωσίας τον Πούτιν


Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο προτιμότερος υποψήφιος για την προεδρία της Ρωσίας στις εκλογές του 2012, σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα «Ενιαία Ρωσία», που πήρε χθες θέση στην κλιμακούμενη ανταλλαγή προεκλογικών δηλώσεων μεταξύ προέδρου Μεντβιέντεφ και πρωθυπουργού Πούτιν.
Εκ μέρους του κόμματος ο Γιούρι Σουβάλοφ δήλωσε ότι από τη στιγμή της ίδρυσης της «Ενιαίας Ρωσίας» ο Β. Πούτιν είναι ο ηγέτης της (σ.σ. έστω και αν η ρωσική πολιτική ιδιομορφία επιτρέπει να μην είναι μέλος της) και θα κληθεί εκ νέου να τεθεί επικεφαλής της λίστας των υποψηφίων της στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς τις προεδρικές εκλογές.

Πάντως ο κ. Σουβάλοφ επανέλαβε τις δηλώσεις του Β. Πούτιν ότι η πρόωρη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας θα εμποδίσει την καθημερινή εργασία των οργάνων της εξουσίας και πρόσθεσε ότι δεν είναι η ώρα για να λυθούν ζητήματα καριέρας μετά το 2012, αλλά να επιλύονται συγκεκριμένα προβλήματα του καθενός στον τομέα του.
Ενα 24ωρο νωρίτερα και απαντώντας στις δηλώσεις Μεντβιέντεφ, ότι δεν αποκλείει να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2012 και ότι υπάρχουν διαφορές απόψεων μεταξύ των δύο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε καλέσει τους πάντες «να σκαλίζουν καθημερινά το χωράφι τους, όπως ο άγιος Φραγκίσκος» και είχε επαναλάβει ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ μπορεί να είναι υποψήφιοι το 2012, αλλά οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν εν καιρώ και με συνυπολογισμό των πολιτικών και οικονομικών δεδομένων.
Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι οι κ. Πούτιν και Μεντβιέντεφ θα καταθέσουν ταυτοχρόνως την υποψηφιότητά τους το 2012, πράγμα που δηλώνει ότι επιθυμεί το 16% των ερωτηθέντων στις δημοσκοπήσεις, με ένα ανοδικό 25% να μη θέλει να δει στις εκλογές ούτε τον έναν ούτε τον άλλον. Θα ήθελε να βρει στα ψηφοδέλτια μόνον τον Ντ. Μεντβιέντεφ το 18% των Ρώσων και μόνο τον Β. Πούτιν το 27%, ενώ οι δημοτικότητες των δύο ηγετών κινούνται στο 65% και 70% αντιστοίχως.

ΠΗΓΉ :Ελευθεροτυπία, 15-4-2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire