ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 16 avril 2011

Η MIG Real Estate σε ξένες αγορές



Στις αγορές του εξωτερικού και μάλιστα όχι κατ’ ανάγκη στα Βαλκάνια, αναμένεται να δραστηριοποιηθεί τους επόμενους μήνες η MIG Real Estate AEEAΠ, καθώς η διοίκηση κρίνει ότι η υφιστάμενη κρίση στην ελληνική αγορά λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας για την ενδυνάμωση της παρουσίας στο εγχώριο real estate. Κύριος λόγος γι’ αυτό είναι η σημερινή πραγματικότητα και οι ανησυχίες που προκαλεί, αναφορικά με τις καθοδικές πιέσεις που ασκούνται στα ενοίκια επαγγελματικών ακινήτων και την αμφίβολη προοπτική εύρεσης νέων μισθωτών.

Οπως ανέφερε στη χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση, ο πρόεδρος του Δ. Σ. της εταιρείας, κ. Η. Βολονάσης, η σημερινή κρίση συνιστά ευκαιρία για επέκταση της MIG Real Estate στο εξωτερικό. Ηδη, αυτήν την περίοδο διερευνώνται αρκετά υποψήφια προς επένδυση ακίνητα σε σειρά χωρών, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, η οικονομική σταθερότητα της οποίας και το νομικό καθεστώς σχετικά με τις ενοικιάσεις επαγγελματικών ακινήτων, προσφέρουν τα απαιτούμενα εχέγγυα για πραγματοποίηση επενδύσεων.
Σημειωτέον ότι το 2010 η εταιρεία προχώρησε στην αγορά δύο ακινήτων στη Ρουμανία, ενός επταώροφου κτιρίου γραφείων στο Βουκουρέστι και ενός καταστήματος στην πόλη Μπάια Μάρε, τα οποία μισθώθηκαν και χρησιμοποιούνται από τη Marfin Bank Romania. Το σημερινό χαρτοφυλάκιο της ΜΙG Real Estate περιλαμβάνει 35 ακίνητα, των οποίων η συνολική αξία ανέρχεται στο ποσό των 73,1 εκατ. ευρώ.
Οι μέτοχοι της γενικής συνέλευσης ενέκριναν τη διανομή μερίσματος ύψους 0,15 ευρώ ανά μετοχή, με ημερομηνία αποκοπής στις 29 Απριλίου.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire