ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 21 avril 2011

Tουρκία: Αγορά-μαμούθ, αξίας 2.4 δισ ευρώ, για 109 (+12) στρατιωτικών ελικοπτέρων S-70 - Νικήτρια του διαγωνισμού η Sikorsky


Tουρκία: Αγορά-μαμούθ, αξίας 2.4 δισ ευρώ, για 109 (+12) στρατιωτικών ελικοπτέρων S-70 - Νικήτρια του διαγωνισμού η Sikorsky Η αμερικανική εταιρεία Sikorsky, είναι η (αναμενόμενη) νικήτρια του τουρκικού διαγωνισμού, για το πρόγραμμα, κατασκευής 109 (συν 12 προαίρεση) μεταγωγικών ελικοπτέρων.
Το πρόγραμμα αξίας 2.5 περίπου δισ ευρώ, αφορά το ελικόπτερο S70, που ήδη είναι σε υπηρεσία στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, σε διάφορες παραλλαγές.

Η αμερικανική Sikorsky, έχει δεσμευτεί, ότι ένα τμήμα του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των ελικοπτέρων, θα είναι τουρκικής κατασκευής.
Επιπλέον, το πρόγραμμα, αφορά συμπαραγωγή, και όχι αγορά απλώς των ελικοπτέρων, κάτι που μεταφράζεται σε απόκτηση τεχνογνωσίας, από τις τουρκικές εταιρείες που θα εμπλακούν, ως υποκατασκευαστές ή προμηθευτές.
Τα S-70, θα εξοπλίσουν όλους τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων, και των σωμάτων ασφαλείας, όσο δε και αν ακούγεται παράξενο, η προμήθεια αυτή, αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο, για την Ελλάδα, καθώς οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, αποκτούν έτσι ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες, γρήγορης μεταφοράς, μεγάλου αριθμού στρατιωτών στα ελληνικά νησιά.
Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές ένοπλες, δυνάμεις, πρακτικά δεν διαθέτουν ελικόπτερα, καθώς βασςίζονται ακόμη, στα παλαίμαχα και ανεπαρκή "Χιούι".

Πηγή : Antinews,Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011, 09:29

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire