ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 21 avril 2011

Τέσσερις Κούρδοι νεκροί στην Τουρκία

Τρεις Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα σε μάχες που ξέσπασαν με τον τουρκικό στρατό στο νότιο τμήμα της χώρας μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT στην επαρχία Καχρανμαρμαράς, βόρεια της μεθορίου με τη Συρία, σημειώθηκε μάχη στην... οποία σκοτώθηκαν τρεις μαχητές του PKK κι ένας παραδόθηκε.

Παράλληλα το θάνατο ενός Κούρδου διαδηλωτή από σφαίρα, στα επεισόδια που ξέσπασαν χθες στη νοτιοανατολική Τουρκία με την αστυνομία μετά την απόρριψη των υποψηφιοτήτων Κούρδων πολιτικών στις βουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου, επιβεβαιώνει η ιατροδικαστική έκθεση, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Αυτόπτης μάρτυρας των ταραχών που σημειώθηκαν στην πόλη Μπισμπίλ στο Ντγιάρμπακιρ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών αρχικά με πραγματικές σφαίρες και μετά με πραγματικά πυρά.
Συνολικά επτά ανεξάρτητοι υποψήφιοι προσκείμενοι στο Κόμμα για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία απορρίφθηκαν με αφορμή το ποινικό τους μητρώο, απόφαση που ενδέχεται να αναθεωρηθεί για κάποιους σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο. Μεταξύ των απορριφθέντων υποψηφίων είναι και η Λεϊλά Ζάνα, που πέρασε 10 χρόνια κρατούμενη σε τουρκικές φυλακές για συνοδοιπορία με την κουρδική εξέγερση που σιγοκαίει στη νοτιοανατολική Τουρκία από το 1984.
Χθες, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ συμπεριέλαβε σε “μαύρη λίστα” στελέχη του Κόνγκρα Γκελ, της παράταξης που διαδέχθηκε οργανωτικά το PKK, χαρακτηρίζοντάς τα λαθρέμπορους ναρκωτικών και απαγορεύοντας στους Αμερικανούς πολίτες την παραμικρή συναλλαγή μαζί τους
politis-news.com

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire