ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 25 juin 2011

Tότε που ο Πάουελ τηλεφωνούσε κάθε βράδυ, πότε στον ένα και πότε στον άλλο (και στον νυν Πρόεδρο Χριστόφια) για να τους εξηγήσει ότι είναι για το καλό τους να πουν το μεγάλο ΝΑΙ


  Το Wikileaks και οι συνομωσίες

Άριστος Μιχαηλίδης
Τα απόρρητα έγγραφα του Wikileaks για το 2004, είναι πολύ διδακτικά. Να τα διαβάσουν οι ηγέτες του ταλαίπωρου κυπριακού λαού για να σταματήσουν τις εξυπνάδες.
Πρώτα αποκάλυψαν ότι οι Αμερικανοί, σε καθημερινή συνεννόηση με την Άγκυρα προσπαθούσαν να διασφαλίσουν ότι το σχέδιο Ανάν θα ικανοποιούσε πλήρως την Τουρκία. (Το σχέδιο που ήταν ισορροπημένο, όπως μας έλεγαν ξένοι και δικοί!) Επιστρατεύθηκε προσωπικά και ο Πάουελ, αυτός, που τότε τηλεφωνούσε κάθε βράδυ, πότε στον ένα και πότε στον άλλο (και στον νυν Πρόεδρο Χριστόφια) για να τους εξηγήσει ότι είναι για το καλό τους να πουν το μεγάλο ΝΑΙ. Και δεν βρέθηκε ούτε ένας να τον ασσιχτιρίσει (με την καλή έννοια, φυσικά).

Μετά αποκάλυψαν ότι έστησαν ανελέητο παρασκήνιο με τσογλάνια τον τότε πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Πατ Κοξ και τον επίτροπο Διεύρυνσης Γκίντερ Φερχόιγκεν, ώστε να τιμωρήσουν τους Ελληνοκύπριους για το ΟΧΙ. Αναζητούσαν τρόπο για να αναστείλουν το δικαίωμα ψήφου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Και πάνω στο πάθος τους, έφτασε κοντά τους η επιστολή του Νίκου Αναστασιάδη (ποιος να την ξεχάσει!) ο οποίος κατάγγελλε την Κυπριακή Δημοκρατία στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (αυτόν που συνωμοτούσε με τους Αμερικάνους). Έλεγε ότι οι συνθήκες «υπό τις οποίες πραγματοποιείται το δημοψήφισμα είναι μεροληπτικές και άδικες, και παραβιάζουν κάθε δικαίωμα ίσης μεταχείρισης».
Δεν κατάγγειλε ούτε τον Πάουελ, που παρενέβαινε ξεδιάντροπα στην ελεύθερη βούληση των Κυπρίων, ούτε τις συνωμοσίες του Πατ Κοξ και του Φερχόιγκεν. Αλλά, τον Τάσσο Παπαδόπουλο για «άσκηση πίεσης και παραπληροφόρηση των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα, άσκηση πίεσης σε ηλεκτρονικά κυρίως ΜΜΕ», για «επιβολή στα τηλεοπτικά κανάλια της μετάδοσης συνέντευξης του κ. Παπαδόπουλου στις 22 του μηνός» και άλλα τέτοια.
Παλιές αμαρτίες θα μου πείτε, γιατί να τες θυμόμαστε! Μα, αφού και σήμερα, βλέπουν τις ίδιες συνωμοσίες - συχνά και με ακλόνητα έγγραφα - κι αυτοί το χαβά τους. Μας συμβουλεύουν να πάψουμε να δαιμονοποιούμε τον ξένο παράγοντα… Λέτε και τότε και σήμερα, να είναι και οι ηγέτες μας με τους συνωμότες, αντί μαζί μας; Ούτε, που να το σκεφτείτε τέτοιο κακό!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire