ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 23 juin 2011

Κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των φίλων...


ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ
Πριονίζουν επικίνδυνα την καρέκλα του Χριστόφια!
Του Νίκου Τόκα
Φωτογραφία
ΤΕΛΙΚΑτην προεδρική καρέκλα του Δημήτρη Χριστόφια δεν την… πριονίζει τόσο η αντιπολίτευση -που στο κάτω κάτω δουλειά της είναι να ελέγχει την εξουσία, αλλά και θεμιτή είναι η επιθυμία της να την κατακτήσει, ακόμα και κακολογώντας ασύστολα τους τωρινούς κρατούντες!
Την καρέκλατου Χριστόφια την πριονίζουν (αυτό είναι το τραγικό για τον ίδιον!) κάποιοι φίλοι του που, ανερυθρίαστα, καταχρώνται της απεριόριστης (απ’ ό,τι αποδεικνύεται) εμπιστοσύνης που τους επιδεικνύει, και από τα διάφορα νευραλγικά πόστα που κατέχουν, κάνουν τα… έσχιστα: Είτε εκμεταλλεύονται τη θέση τους προς ίδιον όφελος, είτε προχωρούν σε ευνοιοκρατικούς διορισμούς που αφορούν είτε στα ίδια τα παιδιά τους, είτε φίλους των παιδιών τους, είτε ακόμα αναθέτοντας εργασίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε «δικούς» τους και εκεί που ζητούνται προσφορές, συχνά οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα φίλων προσφοροδοτών!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι μόνο τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται με εμπλεκόμενους… προεδρικούς φίλους, που «σταυρώνουν» στην κυριολεξία τον Χριστόφια, στραπατσάρουν το προφίλ του και διασύρουν ολόκληρη την Αριστερά από την οποία ο λαός απαιτεί (και καλά κάνει) ένα διαφορετικό ύφος και ήθος. Κυρίως είναι η αίσθηση που δημιουργείται (ή ακόμα και που σκόπιμα από κάποιους καλλιεργείται) για εκτεταμένη σήψη και διαφθορά, με τη λεηλάτηση και καταλήστευση δημόσιου χρήματος, εντύπωση που, αν κυριαρχήσει και εδραιωθεί, αναπόφευκτα θα επιφέρει συντριπτικό πολιτικό πλήγμα στην Κυβέρνηση, κυρίως όμως στον ίδιο τον Πρόεδρο!
Εν ολίγοις: Είτε ο Δημήτρης Χριστόφιας... αφυπνίζεται και προχωρεί άμεσα σε κοσκίνισμα φίλων και αυλοκολάκων και «καθαρίζει» το τοπίο από τους επιτήδειους, που ίσως μερικοί να αποτελούν και προσωπική του επιλογή και βρίσκονται σε θέσεις όπου ελέγχουν πράγματα και καταστάσεις, είτε το παίρνει απόφαση ότι... αυτούς διαθέτει και για αυτούς θα απολογείται κάθε φορά που θα ασχημονούν, ή θα απλώνουν μακρύτερα, από ό,τι δικαιούνται, το χέρι τους!
Φυσικά,θα αντιτείνει κάποιος, ποιος έχασε τους... αγίους (ή έστω τους ενάρετους) την σήμερον ημέρα και θα τους βρούμε εμείς, ώστε να τους τοποθετήσουμε στις θέσεις-κλειδιά, βέβαιοι ότι μακριά από εμπλοκές και διαπλοκές και συμφεροντολογικές επιλογές θα διεξάγουν την εργασία τους; Σωστή η παρατήρηση. Ωστόσο: Μπορεί οι έντιμοι να μην αφθονούν στην κοινωνία μας, δεν είναι, όμως, ακόμα και είδος προς εξαφάνιση. Άρα, αν τους ψάξεις, θα τους βρεις. Ειδικά όταν είσαι Εξουσία και δεν θέλεις απλώς να φαίνεσαι τίμια, αλλά και να είσαι!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire