ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 24 juin 2011

Τριάντα μέρες «αγανάκτησης»

Τις δράσεις τους για τις ημέρες ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου συντονίζουν οι "Αγανακτισμένοι". Σε πανελλαδική κινητοποίηση και περικύκλωση του Κοινοβουλίου καλεί η λαϊκή συνέλευση

Αργα χθες το απογευμα ο κόσμος άρχισε να πυκνώνει τόσο στην πλατεία όσο και μπροστά από τη Βουλή επί της λεωφόρου Αμαλίας, ενώ την ίδια ώρα ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή των αστυνομικών και των πυροσ
 
Στέλλα Κεμανετζή
Αργα χθες το απογευμα ο κόσμος άρχισε να πυκνώνει τόσο στην πλατεία όσο και μπροστά από τη Βουλή επί της λεωφόρου Αμαλίας, ενώ την ίδια ώρα ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή των αστυνομικών και των πυροσβεστών που έφταναν στο Κοινοβούλιο.
Με το βλέμμα στραμμένο στις ημέρες κατά τις οποίες θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής, συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία Συντάγματος για 30ή μέρα οι "Αγανακτισμένοι".
Βασικό αίτημα η ονομαστική ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο και κεντρικό σύνθημα των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν τις ημέρες συζήτησης και ψήφισής του "48 ώρες στον δρόμο! Ολη η Ελλάδα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο".
"Διεκδικούμε να μάθουμε τη λίστα της ντροπής με όσους το υπερψηφίσουν", αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση της τελευταίας λαϊκής συνέλευσης με την επισήμανση "σχεδιάζουν να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο σαν να είναι ένα απλό νομοσχέδιο".
Σήμερα μάλιστα στις 19:00 έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην πλατεία Συντάγματος από την πλευρά της Οθωνος, προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις για τις ημέρες που θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις.
Η λαϊκή συνέλευση έχει ήδη καλέσει από την περασμένη Κυριακή σε πανελλαδική κινητοποίηση και περικύκλωση του Κοινοβουλίου, ενώ προτάσεις υπάρχουν για τοποθέτηση γιγαντοοθονών στην πλατεία, καθώς και για καθιστική κατάληψη της εισόδου της Βουλής από το βράδυ της παραμονής της ψηφοφορίας.
Από τις 7 το απόγευμα οι θεματικές ομάδες της πλατείας είχαν αρχίσει τις συζητήσεις, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για να οργανωθεί ο σχεδιασμός και να συντονιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι δράσεις για το Μεσοπρόθεσμο.
Γύρω στις 9, ο κόσμος άρχισε να πυκνώνει τόσο στην πλατεία όσο και μπροστά από τη Βουλή επί της λεωφόρου Αμαλίας, ενώ την ίδια ώρα ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή των αστυνομικών και των πυροσβεστών που έφταναν στο Κοινοβούλιο φωνάζοντας το σύνθημα "Λαός και αστυνομία, η δύναμη είναι μία". Υπήρξε, ωστόσο, και ομάδα συγκεντρωμένων που τους υποδέχτηκε με το σύνθημα "Πρώτα μας χτυπάτε και τώρα μας μιλάτε".
Λίγο μετά τις 10, ένταση επικράτησε μπροστά από το μνημείο του Aγνωστου Στρατιώτη όταν δύο άτομα επιχείρησαν να περάσουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και να κρεμάσουν την ελληνική σημαία. Παρενέβη η αστυνομία, τους συνέλαβε, ενώ λίγο αργότερα τους άφησε ελεύθερους.

Πηγή: www.ethnos.gr
Δημοσιεύτηκε στις 24/06/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire