ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 25 juin 2011

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα 25/06/2011


Ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου, η ταχύτερη αποδέσμευση κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ο σχεδιασμός για το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και η υπόθεση των «στημένων αγώνων» κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Νόμος άρπα-κόλλα με τις αποδείξεις".
"Με μία κίνηση χωρίς πολιτικό προηγούμενο, η κυβέρνηση με τον Εφαρμοστικό νόμο, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, παίρνει πίσω από τους φορολογούμενους τα χρήματα που τους επιστρέφονταν από τις αποδείξεις! Το βράδυ όμως, μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο υπουργός Οικονομικών από βήματος τηλεοράσεως (!) δήλωσε διατεθειμένος να αλλάξει την πρόβλεψη χωρίς να διευκρινίσει άλλες λεπτομέρειες".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εξοντώνουν μισθοσυντήρητους και συνταξιούχους!".

"Ανελέητη είναι η επιδρομή της κυβέρνησης στα εισοδήματα των Ελλήνων. Ο νόμος που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και που εξειδικεύει τα μέτρα του «Μεσοπρόθεσμου» διαλύει μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Δεν πρόκειται να επιστρέψουν οι φορολογούμενοι τα μπόνους από τις αποδείξεις".

"Πίσω ολοταχώς στο θέμα της επιστροφής του φόρου που «κέρδισαν» οι φορολογούμενοι μέσω αποδείξεων, έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η σχετική διάταξη του εφαρμοστικού νόμου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ηγέτης με ψυχή".

"Ο Αντώνης Σαμαράς αντιμετώπιση τις δάνειες δυνάμεις της Frau Μέρκελ κοιτώντας τες στα μάτια. Στάθηκε εθνικά όρθιος, παρά τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη που δέχτηκε".

ΕΘΝΟΣ: "Μέτρα-φωτιά για φοροαπαλλαγές, αποδείξεις, ΙΧ".

"Νέες δυσάρεστες εκπλήξεις με φορο-μέτρα «φωτιά» έκρυβε ο Εφαρμοστικός Νόμος του Μεσοπρόθεσμου που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι... 13 εντολές της υποτέλειας στο σιωνισμό".

"Με ποιές μεθόδους οι μαριονέτες πολιτικοί υπονομεύουν τα Εθνικά μας συμφέροντα, με αντάλλαγμα την Εξουσία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Και νέα χαράτσια μέσα σε ένα 24ωρο για το Μνημόνιο-2".

"Μείωση συντάξεων ακόμη και του ΝΑΤ και αυξήσεις εισφορών σε εμπόρους, βιοτέχνες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, δημοσιογράφους, μισθωτούς, δημοσίους υπαλλήλους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χοντρή απάτη Βενιζέλου με τις αποδείξεις".

"Δήλωσε άγνοια για το χαράτσι που υπέγραψε και έριξε τις ευθύνες στις υπηρεσίες. Υποσχέθηκε ότι αν υπήρξαν νομοτεχνικές παλινωδίες (!) θα διορθωθούν".
ΕΣΤΙΑ: "Συνταγή καταστροφής".

"Ο νέος υπουργός Οικονομικών μετά τις διαπραγματεύσεις που είχε με την τρόικα απεφάσισε να ακολουθήση για μία ακόμη φορά την γνωστή συνταγή. Αύξησε ακόμη περισσότερο τους φορολογικούς συντελεστές και τιμώρησε για ακόμη μια φορά τους ειλικρινείς φορολογουμένους. Πρόκειται για συνταγή δημοσιονομικής καταστροφής".

Η ΑΥΓΗ: "Αντίστροφη μέτρηση για Μεσοπρόθεσμο - κυβέρνηση".

"Εύθραυστη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για το Μεσοπρόθεσμο. Δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν και ένας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μέτρα στα μέτρα. Νέες μειώσεις μισθών, εφάπαξ, ΕΚΑΣ".

"Αγριες περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, εφάπαξ και επιδόματα (ΕΚΑΣ), νέες έκτακτες εισφορές, περαιτέρω «ψαλίδι» στις προσλήψεις, εργασιακή εφεδρεία και μερική απασχόληση για τους δημοσίους υπαλλήλους περιέχει ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που δόθηκε χθες στους βουλευτές και στα κόμματα προς συζήτηση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ηξεις αφήξεις στην έκπτωση με αποδείξεις".

"Αναδρομικό πλαφόν στην έκπτωση του φόρου που είχαν όσοι φορολογούμενοι προσκόμιζαν περισσότερες αποδείξεις απ΄όσες χρειάζονταν για το χτίσιμο του αφορολογήτου θέτει η κυβέρνηση".

Η ΝΙΚΗ: "Κόβει το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων".

"Δεν αρκεί η αναμονή για δύο ή ακόμα και για τρία χρόνια μέχρι να πληρωθούν το εφάπαξ τους οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, τώρα θα πρέπει να το πάρουν με σημαντική μείωση έως και 15% παρά το γεγονός ότι έχουν πληρώσει κανονικά τις εισφορές τους".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ψηφίστε μεσοπρόθεσμο για να πάρετε την 5η δόση".

"Στις πολύ σημαντικές αποφάσεις που πέτυχε η κυβέρνηση μετά από «δύσκολη, συνεχή και πολύμηνη διαπραγμάτευση" με τους Ευρωπαίους εταίρους εστίασε ο Πρωθυπουργός. Εσπευσε παράλληλα να υπογραμμίσει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου και η αποτελεσματική υλοποίηση όλων των αποφάσεων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ξεσηκωμός στη γενική απεργία".

"Σε θέση μάχης βρίσκονται οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ώστε η 48ωρη απεργία να ολοκληρωθεί με την εργατική τάξη να ΄χει δώσει σοβαρά χτυπήματα στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τρόικας και πλουτοκρατίας".

ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "Αυτό είναι το σχέδιο σωτηρίας".

"Σαφάρι για επενδύσεις, πίεση στους υπουργούς να βάλουν υπογραφές, αναθεώρηση του Συντάγματος, επιμονή στη συναίνεση, νέος εκλογικός νόμος και ολοκλήρωση της παρέμβασης της Ε.Ε. στην κρίση χρέους είναι οι έξι τομείς στους οποίους θα κινηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου...".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η φοροεπιδρομή".

"Επώδυνα μέτρα προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Προβλέπονται, μεταξύ άλλων, μείωση του αφορολογήτου και έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που ισχύει από το 2010 και εκτείνεται μέχρι και το 2014".

Press time: "Γιγαντιαίο κόλπο".

"Νέα «βόμβα» σκάει τις επόμενες ημέρες στο Παράγκα-gate που συνταράσσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική κοινωνία! Μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων 83 ονομάτων που συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στον παράνομο στοιχηματισμό ή και το «στήσιμο» ποδοσφαιρικών αγώνων, έρχεται νέα λίστα με άλλα 170".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αφαίμαξη χωρίς τέλος".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ψυχρολουσία στην αγορά από τον εκτελεστικό νόμο".

"Νέα ψυχρολουσία δέχθηκαν η οικονομία και οι φορολογούμενοι από τα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνονται στον εκτελεστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής, που δημοσιοποιήθηκε χθες".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φορολογικό ολοκαύτωμα".

"Μέτρα-φωτιά έκρυβε ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου Πλαισίου. Σοκ προκάλεσε η αναδρομική κατάργηση του μπόνους 10% για τις αποδείξεις και η επιβολή πλαφόν 300 ευρώ από φέτος, μέτρο που ακυρώνει στην πράξη την πρόσθετη ελάφρυνση που θα είχαν όσοι φορολογούμενοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερες αποδείξεις από τις απαιτούμενες για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου".

Η ΑΞΙΑ: "Εντολή Βενιζέλου για deal στις τράπεζες".

"Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος έχει δώσει όχι μόνο πράσινο φως, αλλά και σχετική εντολή στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, με την οποία συνεργάζεται στενά, προκειμένου να ξεκινήσει η ΕΤΕ, αν δεν υπάρξει άλλη ανταπόκριση από τον ιδιωτικό τομέα, τον κύκλο των μεγάλων συγχωνεύσεων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Εφαρμοστικό σοκ για όλους".

"Σοκ προκαλεί το νομοσχέδιο εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου, με την πληθώρα των επώδυνων φοροεισπρακτικών μέτρων, που δημιουργούν κυριολεκτικά εφιάλτη σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συμφωνία για νέα στήριξη και έξοδο από την κρίση".

"Την αποδέσμευση της πέμπτης δόσης, ύψους 12 δισ. ευρώ, την παροχή νέας στήριξης στη χώρα για την κάλυψη αναγκών μέχρι το 2014, αλλά και τη διευκόλυνση της εκταμίευσης κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ αποφάσισαν, χθες, οι ηγέτες της Ευρωζώνης με ένα διπλό στόχο, να αποφευχθεί καταρχήν η χρεοκοπία και να δρομολογηθούν οι προϋποθέσεις εξόδου της χώρας από τη βαθιά ύφεση".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "αναπτυξιακό μνημόνιο 3 δισ. σε έναν χρόνο".

"Προ των πυλών βρίσκεται μεγάλο αναπτυξιακό deal με την Κομισιόν, ύψους πολλών δισ. ευρώ, το οποίο εκτιμάται ότι θα δώσει την απαραίτητη ώθηση για να βγει η ελληνική οικονομία από το τέλμα".

Πηγή: www.enet.gr
Δημοσιεύτηκε στις 25/06/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire