ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 29 juin 2011

Ένταση και εντός της Βουλής για το Μεσοπρόθεσμο

«Ναι» από Ελσα Παπαδημητρίου, «θολή» η θέση Αθανασιάδη, πιθανό «ναι» από Ρομπόπουλο. «Παρών» δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη.

 
Σε έντονο κλίμα πραγματοποιείται αυτή την ώρα η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή, καθώς πλησιάζει η ώρα για την ψήφιση του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης έως το 2015.
Ξεκαθαρίζει σταδιακά το πεδίο για το πολυαναμενόμενο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας καθώς αρκετοί βουλευτές έχουν λάβει θέση στο βήμα της Βουλής και έχουν μιλήσει υπέρ ή κατά του Μεσοπρόθεσμου.
Από τη ΝΔ η κ. Έλσα Παπαδημητρίου σ’ αντίθεση με την επίσημη γραμμή της παράταξής της δήλωσε πως θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, ενώ προανήγγειλε εμμέσως την ανεξαρτητοποίησή της ως βουλευτής. Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ., κ. Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε πως θα δηλώσει «παρών» στην ψηφορία.

Από το ΠΑΣΟΚ «θολή» παραμένει η θέση του κ. Αλέκος Αθανασιάδης, ενώ ο πιθανό είναι το «ναι» από τον κ. Θωμά Ρομπόμπουλο.
Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από την πλευρά της η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα που αναφέρθηκε στο δικαιώμα του ΠΑΜΕ να απεργεί και να πραγματοποιεί καταλήψεις, ενώ επέκρινε και τους «Αγανακτισμένους» για τη στάση τους και τον τρόπο της κινητοποίηής τους.
Ένα σαφές «όχι» στο Μεσοπρόθεσμο είπε και ο πρόεδορς της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για εκβιασμό από την Ευρώπη.
Κατηγορηματικός κατά της κυβέρνησης ήταν και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, οποίος είπως πως «δεν δίνουμε παράταση ζωής στη μονοκομματική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ». Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε την ανάγκη μίας οικουμενικής κυβέρνησης και δήλωσε πως δεν θα υπεψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Υπογράμμισε μάλιστα πως «δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει». Απευθυνόμενος προς τη ΝΔ αναρωτήθηκε ποια είναι η πρότασή της και σημείωσε πως είναι υποχρεώσή του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει τώρα σε αυτό το ερώτημα.

Πηγή: www.kathimerini.gr
Δημοσιεύτηκε στις 29/06/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire