ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 13 avril 2011

Δυστυχώς πολιτικά κηρύξαμε πτώχευση

ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ
Της Ανδρούλας Ταραμουντά
Φωτογραφία
ΟΤΑΝ ένα κράτος έχει την ηλικία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι λογικό να παρουσιάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό τα σημάδια της σήψης, της απαξίωσης, της αδιαφορίας, που σήμερα καταγράφονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Κι όμως, όπως όλα σε αυτό τον τόπο γίνονται σε υπερβολικό βαθμό, έτσι εκδηλώνεται και ο θυμός των πολιτών κατά των κομμάτων και της πολιτικής.
Το ξέσπασμα δεν ξαφνιάζει. Οι τελευταίες δεκαετίες άφησαν τα σημάδια τους σε τέτοιο βαθμό που δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν το αποτέλεσμα που σήμερα καταγράφεται και θα πρέπει να αφήνει άυπνους όσους ενασχολούνται με την πολιτική.

Ο εκλογολόγος Γιάννης Μαυρής γνωρίζει πάρα πολύ καλά την νοοτροπία μας. Μας έχει μάθει κι από την καλή κι από την ανάποδη.
Και μας είπε πολύ καθαρά ότι οι πολίτες στην Κύπρο έχουν γυρίσει την πλάτη σε θεσμούς σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι σε άλλες χώρες. Διερωτώμαι εάν θα ασχοληθούν σοβαρά εκείνοι που έχουν αυτή την ευθύνη, την ώρα που πρέπει με το γεγονός ότι: ΜΟΝΟ το 44% εμπιστεύεται την Κυβέρνηση από το 56% το 1996, το 41% τη Βουλή από το 58% το 1996, το 23% τα κόμματα από το 76% πριν από πέντε χρόνια και τους πολιτικούς το 21% από το 78%. Ο μόνος θεσμός που κατέγραψε θετικό πρόσημο ήταν η Εκκλησία. Ως Πολιτεία, ως κοινωνία, δυστυχώς πτωχεύσαμε.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire