ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 3 août 2012

Ελλάδα - Στις 8 Αυγούστου η επίσημη πρόταση για την Εμπορική


Η Εθνική, η Eurobank, η Alpha Bank αλλά και η Credit Agricole έλαβαν επιστολή από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με την οποία ενημερώνονται για τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι δεσμευτικές τους προσφορές

Μετά την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών τον λόγο θα έχει η Credit Agricole, η οποία θα προκρίνει την καλύτερη προσφορά
Μετά την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών τον λόγο θα έχει η Credit Agricole, η οποία θα προκρίνει την καλύτερη προσφορά.
Την Τετάρτη 8 Αυγούστου η Εμπορική θα δεχθεί και επίσημα την πρόταση εξαγοράς από τους τρεις ενδιαφερόμενους «μνηστήρες», δηλαδή τις τράπεζες Εθνική, Eurobank και Alpha Bank.
Χθες οι τρεις τράπεζες, όπως και η Credit Agricole, έλαβαν επιστολή από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με την οποία ενημερώνονται για τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι δεσμευτικές προσφορές τους για την απόκτηση της Εμπορικής.
Το ΤΧΣ -ύστερα από διαβούλευση με την τρόικα αλλά και της Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού- ενημέρωσε τις ενδιαφερόμενες τράπεζες ότι τα απαραίτητα κριτήρια για να προχωρήσει η διαδικασία είναι τα εξής:
Η Credit Agricole θα αναλάβει την υποχρέωση επανακεφαλαιοποίησης της Εμπορικής Τράπεζας, πριν προχωρήσει η εξαγορά.
Η Credit Agricole θα συνεχίσει την παροχή ρευστότητας στην Εμπορική, το ύψος της οποίας ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΧΣ ζητά να διατηρηθεί η εν λόγω παροχή ρευστότητας για μία 3ετία.
Θα διενεργηθεί έλεγχος (due diligence) της Εμπορικής Τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τα στοιχεία της Εμπορικής εκτός από τις ενδιαφερόμενες τράπεζες θα εξεταστούν και από ειδικό ελεγκτή του ΤΧΣ και θα πρέπει να είναι επικαιροποιημένα, δηλαδή μέχρι το τέλος Ιουλίου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αξιοσημείωτες μεταβολές σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Τέλος, το ΤΧΣ θα πρέπει να πεισθεί ότι η συγχώνευση της Εμπορικής Τράπεζας με τον ελληνικό όμιλο που θα επιλεγεί θα είναι η βέλτιστη.
Οι διαδικασίες εκτιμάται ότι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου.
Αξιολόγηση
Σημειώνουμε ότι, μετά την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τις τρεις ελληνικές τράπεζες, τον λόγο έχει η Credit Agricole, η οποία θα αξιολογήσει τις προτάσεις και θα προκρίνει τον καλύτερο «μνηστήρα» για τη θυγατρική της. Φυσικά, ρόλο στην απόφαση των Γάλλων θα «παίξει» και το ύψος των κεφαλαίων που θα κληθούν να εισφέρουν στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του νέου σχήματος.
Αφού επιλεγεί ο «μνηστήρας», τον λόγο θα έχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς θα ξεκινήσει τον απαραίτητο έλεγχο (due diligence) της Εμπορικής Τράπεζας, θα εκτιμήσει εάν επιτυγχάνονται οι απαραίτητες συνεργίες που ενδυναμώνουν το νέο τραπεζικό σχήμα και διασφαλίζουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα του συστήματος και θα δώσει ή θα αρνηθεί την έγκριση της εξαγοράς από τον ελληνικό όμιλο.
Η τελική έγκριση για τη συγχώνευση θα δοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Εφη Καραγεώργου.


Πηγή: www.ethnos.gr
Δημοσιεύτηκε στις 03/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire