ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 29 août 2012

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 29/08/2012

Ποια θέματα κυριαρχούν: το νέο ψαλίδισμα που θα υποστούν οι συντάξεις ασφαλισμένων στους οποίους έχει καταβληθεί εφάπαξ, η σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με Βενιζέλο και Κουβέλη, οι παρεμβάσεις για την τόνωση της ανάπτυξης και της ρευστότητας που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.




ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η ώρα των αποφάσεων
Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο τεστ αντοχών για την κυβέρνηση αποτελεί η σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου των τριών πολιτικών αρχηγών που τη στηρίζουν. Λίγο πριν από την από έλευση της Τρόικας στην Αθήνα και την κρίσιμη από αυτήν έκθεση αξιολόγησης των κυβερνητικών πεπραγμένων, οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης γνωρίζουν καλά πως τα περιθώρια για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας μας στενεύουν επικίνδυνα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Το αντάρτικο Βενιζέλου προκαλεί τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σαφείς αποστάσεις από τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έλαβε ο Ευ. Βενιζέλος κατά την εισήγησή του στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ από την οποία έλαμψε δια της απουσίας του ο Ανδρέας Λοβέρδος".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:ΕΟΖ όπως στην Κίνα αλλά με μισθούς Βουλγαρίας
Η εφημερίδα γράφει ότι "η χρεοκοπημένη Ελλάδα, που δεν μπορεί να αγγίξει την προκλητική φοροδιαφυγή, προτείνει δια στόματος του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να στήσει στην επικράτειά της, για να αναπτυχθεί, Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) όπως στην Κίνα, με μισθούς Βουλγαρίας!".
ΕΘΝΟΣ: Εισφορά 1% κάθε μήνα στις συντάξεις
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο ψαλίδισμα στις συντάξεις θα υποστούν 800.000 ασφαλισμένοι, στους οποίους έχει καταβληθεί εφάπαξ. Η εισφορά, της οποίας η παρακράτηση έχει δρομολογηθεί, αντιστοιχεί στο 1% της κύριας σύνταξης. Καταλογίζεται χωρίς να ληφθεί υπόψη αν οι υπόχρεοι είχαν καταβάλει ποσά μεγαλύτερα από το βοήθημα".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι σιωνιστές σπρώχνουν τα έθνη σε θρησκευτικό πόλεμο
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ιδού οι πραγματικοί παγκόσμιοι τρομοκράτες. Γιατί θέλουν με τόση λύσσα μια σύγκρουση Χριστιανισμού - Ισλαμισμού με βασικό άξονα την επίθεση των εβραιοκρατούμενων ΗΠΑ εναντίον του Ιράν".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πάρτι σπατάλης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Η εφημερίδα γράφει ότι "«χορός» εκατομμυρίων ευρώ στήθηκε πέρυσι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με χρήματα της Εταιρίας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του! Η ελληνική οικονομική πραγματικότητα φαίνεται πως δεν έχει γίνει αντιληπτή από τη διοίκηση του ΑΠΘ (η οποία διοικεί και την Εταιρία Αξιοποίησης), αν και ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος συχνά «κραυγάζει» για τη δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τα πανεπιστημιακά ιδρύματα".
ΕΣΤΙΑ: Δημοκρατία ή πεζοδρόμιο;
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο πρωθυπουργός να θέση τουλάχιστον τον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεων ενώπιον των ευθυνών. Να καλέση τον κ. Τσίπρα να δηλώση αν σέβεται την ετυμηγορία του ελληνικού λαού -όπως αυτή εκφράσθηκε προ διμήνου- και αν σέβεται τις θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος περί ασκήσεως της εξουσίας. Και να τον καλέση να απαντήση ευθέως αν τάσσεται υπέρ της Δημοκρατίας ή του πεζοδρομίου".
Η ΑΥΓΗ: Το λόμπι της χρεωκοπίας
Σύμφωνα με την εφημερίδα "κλειδώνουν σήμερα τα εξοντωτικά για την κοινωνία μέτρα, ύψους τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ, στη σύσκεψη Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη και Στουρνάρα. Δραματικές περικοπές σε αγροτικές συντάξεις, μισθούς και ειδικά μισθολόγια, κατάργηση φοροαπαλλαγών".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χαράτσι. Απόφαση για αποσύνδεση από το λογαριασμό της ΔΕΗ
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παρέχεται η δυνατότητα σε οποιονδήποτε φορολογούμενο το επιθυμεί να υποβάλει σχετική αίτηση στην αρμόδια εφορία και να μεταφέρει έτσι την υποχρέωσή του από τη ΔΕΗ στη ΔΟΥ".
Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: Ο λογιστής Στουρνάρας εξοντώνει τους Ελληνες
Η εφημερίδα γράφει ότι "επειτα από συζητήσεις ημερών, μεγάλη εσωτερική διάσταση απόψεων των υπουργών και εμμονή του πρωθυπουργού για «άμεση δράση τώρα, καθώς η απειλή να τεθούμε εκτός ευρώ είναι εμφανής», έκλεισαν τα 25 από τα κυριότερα μέτρα της κυβέρνησης".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μετωπική μεταξύ Σαμαρά-ΣΥΡΙΖΑ ενόψει μέτρων
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κλιμακώνεται η πολεμική μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για την οριστικοποίηση των επώδυνων μέτρων ύψους 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη".
Η ΝΙΚΗ: Πού και πώς θα βρείτε φθηνά ενοίκια
Η εφημερίδα γράφει ότι "η εύρεση ενός σπιτιού σε μια ασφαλή περιοχή με φθηνό ενοίκιο φαντάζει δύσκολη για πολλούς επίδοξους ενοικιαστές, καθώς λόγω μειωμένων εισοδημάτων οι «καλές» περιοχές θεωρούνται απλησίαστες. Στην ίδια μοίρα είναι και χιλιάδες φοιτητές που πέρασαν σε σχολή μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους και τώρα ψάχνουν οικονομική φοιτητική κατοικία".
Ο ΛΟΓΟΣ: Υπό απειλή ο κυβερνητικός συνασπισμός
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεγάλα εμπόδια πρέπει να ξεπεράσουν ο πρωθυπουργός και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίοι στη σημερινή συνάντησή τους δεν θα αρκεστούν σε μία αποτίμηση της ευρωπαϊκής περιοδείας του Αντώνη Σαμαρά, αλλά θα συζητήσουν και για το πακέτο των νέων μέτρων".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απάντηση με γενική απεργία στα νέα αντιλαϊκά μέτρα
Η εφημερίδα σημειώνει "Αλέκα Παπαρήγα: Αυτό που έχει σημασία είναι να αποδεχτεί ο λαός τα μέτρα με γενική απεργία, με κλιμακωμένους αγώνες ανάμεσα σε μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο κάθε κλάδος να παλεύει για τα αιτήματά του και ταυτόχρονα να στηρίζει τις γενικές κινητοποιήσεις".
ΤΑ ΝΕΑ: Σώζονται οι μάχιμοι ένστολοι πνίγονται οι συνταξιούχοι
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "να εξαιρεθούν από τις περικοπές έξι κατηγορίες ενστόλων στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, που λαμβάνουν επίδομα επικινδυνότητας (πιλότοι πολεμικών αεροσκαφών, πληρώματα υποβρυχίων, ΟΥΚ, ΜΑΤ-ΕΚΑΜ, Ομάδες ΔΙΑΣ Δέλτα και «Ζ» και ΕΜΑΚ), καταλήγει η κυβέρνηση. Αντίθετα, αντιμέτωποι με την κατάργηση των δώρων και άλλες περικοπές βρίσκονται οι συνταξιούχοι, ενώ στο τραπέζι επανήλθε και η μείωση κατά 30 ευρώ στις προνοιακές συντάξεις του ΟΓΑ".
City Press: Κυβερνητικό vertigo
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβέρνηση Σαμαρά αφήνει πίσω της τα «μπάνια του λαού» και τις επικοινωνιακές, πολιτικές ευκολίες που προσφέρουν στην εκάστοτε εξουσία και ετοιμάζεται να εφαρμόσει μια εξαιρετικά δύσκολη και βαθιά προβληματική οικονομική πολιτική".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στήνουν καρτέρι στις τράπεζες. Μεγάλη έξαρση στις ληστείες πελατών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: Παρεμβάσεις για τόνωση ανάπτυξης και ρευστότητας
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δέσμη 10 παρεμβάσεων σε όλο το φάσμα της οικονομίας ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την αναθέρμανση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Δείχνουν συμφωνία
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η διασφάλιση παραμονής της χώρας στο ευρω -που συνιστά και τον ακρογωνιαίο λίθο της συμφωνίας των κυβερνητικών εταίρων- καθιστά σχεδόν αναπόδραση για τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη τελικά την υιοθέτηση του πακέτου των νέων επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ειδικές Οικονομικές Ζώνες εξετάζει πάλι η κυβέρνηση
Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη δημιουργία των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) επαναφέρει η κυβέρνηση, κρίνοντας ότι, με τη θέσπιση συγκεκριμένων κινήτρων που διέπουν το καθεστώς λειτουργίας των Ζωνών αυτών, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε επενδυτικό προορισμό".
ΚΕΡΔΟΣ: Ειδικές Οικονομικές Ζώνες για τόνωση της ανάπτυξης
Η εφημερίδα γράφει ότι "την προσέλκυση επενδύσεων και την αναθέρμανση της αναπτυξιακής πορείας επιχειρεί το υπουργείο ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με ένα πακέτο 10 προτεραιοτήτων, το οποίο παρουσίασε χθες ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης".


Πηγή: www.naftemporiki.gr
Δημοσιεύτηκε στις 29/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire