ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 29 août 2012

Τζούλιαν Ασάνζ - Η ερωτική επαφή που έγινε δικαστικό θρίλερ

Ο Ασάνζ και η καταγγέλουσα χαμογελούσαν στον φακό μετά τη «σεξουαλική επίθεση»
 
 
 
Επιμέλεια Νατάσα Μπαστέα
Φαίνεται σαν μια συνηθισμένη φωτογραφία φίλων που χαμογελούν στον φακό, μπορεί όμως αυτή η εικόνα να είναι εκείνη που θα αθωώσει τον Τζούλιαν Ασάνζ. Η γυναίκα στο αριστερό άκρο, αν και είναι γελαστή όπως οι υπόλοιποι, αργότερα θα καταθέσει στην Αστυνομία ότι 48 ώρες πριν τραβηχτεί η φωτογραφία ο ιδρυτής της αποκαλυπτικής ιστοσελίδας Wikileaks της είχε επιτεθεί σεξουαλικά στο διαμέρισμά της.
Εάν η υπόθεση φθάσει στα δικαστήρια - προς το παρόν ο Τζούλιαν Ασάνζ βρίσκεται στο Λονδίνο μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού, όπου ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο - οι δικηγόροι του θα επιχειρηματολογήσουν ότι η φωτογραφία θέτει εν αμφιβόλω όλη την ιστορία της 33χρονης. Η φωτογραφία κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, χθες όμως τη δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα «Mail on Sunday», ενώ οι δικηγόροι του Ασάνζ ισχυρίζονται πως υπάρχουν και άλλα στοιχεία.
Τις δύο ημέρες μετά την καταγγελθείσα επίθεση στη Σουηδία ο Ασάνζ και η Γυναίκα Α, όπως είναι γνωστή, πήραν μέρος μαζί στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και σε δύο δείπνα, στα οποία σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν αχώριστοι. Κατά τη διάρκεια του ενός δείπνου, η Γυναίκα Α έστειλε ένα tweet όπου έγραφε ότι βρίσκεται «μαζί με τους πιο έξυπνους και cool ανθρώπους του κόσμου!»
Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε στις 15 Αυγούστου 2010 στο εστιατόριο Glenfiddich, στη Στοκχόλμη, σε ένα δείπνο όπου κυριάρχησαν οι κεφτέδες και τα σφηνάκια, το οποίο παρέθεσε ο Ρίκαρντ Φαλκβίνγκε, ιδρυτής του σουηδικού Κόμματος των Πειρατών, που ζητά μεγαλύτερη διαφάνεια στις κυβερνητικές αποφάσεις. Η ατμόσφαιρα ήταν ευχάριστη, δεν έλειψε όμως η σοβαρή συζήτηση που κάποιες στιγμές ήταν «έντονη και παθιασμένη». Ο Φαλκβίνγκε δήλωσε ότι σκοπός του δείπνου, το οποίο διήρκεσε τρεις ώρες, ήταν η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Κόμματος των Πειρατών και του Wikileaks ώστε η ιστοσελίδα του Ασάνζ να μπορεί να χρησιμοποιεί τους σέρβερ του κόμματος. Παρόντες ήταν η αντιπρόεδρος του κόμματος Αννα Τρόμπεργκ και ο υπεύθυνος για τα πληροφορικά συστήματα των Πειρατών Ρίτσαρντ Ολσον, που έφερε μαζί την τότε αρραβωνιαστικιά του Σάρα Σάντμπεργκ.
Μετά την καταγγελία για επίθεση τόσο ο Φαλκβίνγκε όσο και η Τρόμπεργκ έδωσαν λεπτομερείς καταθέσεις στην Αστυνομία υπέρ του Ασάνζ, οι οποίες περιείχαν παρατηρήσεις για τη γλώσσα του σώματος μεταξύ του Ασάνζ και της Γυναίκας Α, ονόματι Πιέτρα. Ο αρχηγός του Κόμματος των Πειρατών σημείωσε ότι του έκανε εντύπωση, έπειτα από όσα έμαθε αργότερα, ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου η Γυναίκα Α προσφέρθηκε να γίνει υπεύθυνη Τύπου του Ασάνζ και σε καμία περίπτωση δεν συμπεριφερόταν ως κάποια που είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από εκείνον μόλις δύο ημέρες νωρίτερα.


Πηγή: www.tanea.gr
Δημοσιεύτηκε στις 27/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire