ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 30 août 2012

Κύπρος - Έχει και τα προβλήματά του ο άνθρωπος…



Του Άριστου Μιχαηλίδη  aristosm@phileleftheros.com
Φωτογραφία
 
Το ότι ο Νίκος Κουτσού έχει πρόβλημα με την υγεία του είναι γνωστό. Το ότι από αυτό το πρόβλημα «δεν έχει επηρεαστεί ούτε ο τρόπος σκέψης μου, ούτε οι θέσεις μου για το Κυπριακό», όπως έγραφε χτες ο ίδιος σε δήλωσή του, είναι επίσης γνωστό. Όμως κανένας, ούτε οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ούτε εκείνοι που τον αντιπαθούν προσωπικά, δεν φάνηκαν μικροπρεπείς ώστε να επικαλεστούν το πρόβλημα υγείας του για να απαντήσουν στις πολιτικές του θέσεις.
Οι πάντες τον σεβάστηκαν, ακόμα κι εκείνοι που θεωρούν τις θέσεις του ακραίες και ενοχλητικές και λυπούνται, που ένας ικανότατος πολιτικός βρέθηκε σε αυτή την τραγική θέση. Για πρώτη φορά τέθηκε θέμα υγείας, όχι από τους αντιπάλους του αλλά από τους κομματικούς συντρόφους του, από τον Δημήτρη Συλλούρη και από τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου.
Ο κ. Συλλούρης προσπαθώντας να απαντήσει στα πολιτικά επιχειρήματα του κ. Κουτσού, σχετικά με διεργασίες, που γίνονται στο κόμμα τους για στήριξη της υποψηφιότητας Αναστασιάδη, κατέφυγε στο ευτελές υπονοούμενο: «Ο κ. Κουτσού έχει και τα δικά του προβλήματα, ο άνθρωπος… Μπορεί να τα είπε, μπορεί και να μην τα είπε…». Ανάλογο ήταν και το σχόλιο του κ. Ερωτοκρίτου. Και ήταν ύπουλο, πέραν της πολιτικής και πέραν της ανθρωπιάς και της ανοχής.
Οι πολιτικές συμπεριφορές, τα επιχειρήματα και οι επιλογές των πολιτικών αφορούν ασφαλώς τη λογική τους και εκτός από την όποια κριτική μπορεί κάποιος να τους ασκήσει, ουδείς ψόγος. Αλλά, το υπονοούμενο, του κ. Συλλούρη προπάντων, που είναι και πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος, είναι έγκλημα καθοσιώσεως. Ακόμα κι αν απολογηθεί εκ των υστέρων, αυτό που είπε είναι ασυγχώρητο. Πολύ περισσότερο επειδή έγινε για προσωπικούς λόγους και όχι για το δημόσιο συμφέρον. Δηλαδή, αν ο κ. Συλλούρης θεωρεί ότι το πρόβλημα υγείας του κ. Κουτσού, δεν του επιτρέπει να ασκεί σωστά τα καθήκοντά του, όφειλε να το θέσει εσωκομματικά πριν από τις βουλευτικές εκλογές για να μην τον βάλει το κόμμα του στη Βουλή. Αλλά, ακόμα κι αν τώρα το αντιλήφθηκε, όταν ο κ. Κουτσού ψηφίζει νόμους του κράτους ως βουλευτής, ο κ. Συλλούρης δεν λέει «έχει και τα δικά του προβλήματα ο άνθρωπος» για να προστατεύσει το κυπριακό κράτος. Το είπε μόνο όταν διαπίστωσε ότι ο κ. Κουτσού με τις παρεμβάσεις του πάει να του χαλάσει τα σχέδια για τις προεδρικές εκλογές. Κι αυτό, δηλαδή το προσωπικό κίνητρο, καθιστά το υπονοούμενο ακόμα πιο ασυγχώρητο.
Επί της ουσίας των διαφωνιών, είναι παράξενο, που ο κ. Συλλούρης διακηρύσσει ότι δεν θα επιτρέψει συγκρουσιακές καταστάσεις στο κόμμα του, καταστάσεις που επιδιώκουν, εννοεί, ο κ. Κουτσού και ο κ. Αμερικάνος. Αλλά, δεν τον ενοχλεί που κοτζάμ αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματός του, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, τάχθηκε ανοικτά και ανεπιφύλακτα, με συνέντευξη στον Φιλελεύθερο την Κυριακή, υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Αναστασιάδη, γράφοντας στα παλιά του παπούτσια τις κομματικές διαδικασίες, που λέει ότι θέλει να προστατεύσει ο κ. Συλλούρης. Εκφράζει και τον πρόεδρο, ο αναπληρωτής;



Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 30/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire