ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 24 août 2012

Ελλάδα - Ο "Ξένιος Ζευς" αναστατώνει την Κόρινθο




Ε.Ζ
Ο "Ξένιος Ζευς" έκανε πρεμιέρα χθες τα ξημερώματα εκτός Αθηνών, στην Κόρινθο, με ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση προσαγωγών-συλλήψεων ξένων υπηκόων και μεταφορά κρατουμένων μεταναστών που έχουν συλληφθεί τις προηγούμενες ημέρες γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα στο στρατόπεδο του 6ου Σ.Π., το οποίο μετατράπηκε εν μιά νυκτί σε κέντρο κράτησης.
Η μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο κράτησης προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της τοπικής κοινωνίας με τον δήμαρχο να ανακοινώνει τη διακοπή της υδροδότησης και της αποκομιδής σκουπιδιών, αλλά και επεισόδια μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής, παρουσία του βουλευτή Κορινθίας της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιου Μπούκουρα, και της Αστυνομίας.
Στο πλαίσιο του "Ξένιου Διός", προσήχθησαν 140 μετανάστες, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστό αν και πόσοι συνελήφθησαν τελικά. Σχετικά με τη μεταγωγή κρατουμένων, στις 2.30 τα ξημερώματα μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο περίπου 300 μετανάστες χωρίς χαρτιά που κρατούνταν μέχρι πρότινος στην Αμυγδαλέζα και διάφορα αστυνομικά τμήματα.
Όταν η είδηση έγινε γνωστή, κάτοικοι, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και μέλη της οργάνωσης συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο διαμαρτυρόμενοι και αποκλείοντας την είσοδο. Όταν το μεσημέρι έφτασε φορτηγό με τρόφιμα και δύο κλούβες με κρατουμένους, τα μέλη της Χρυσής Αυγής, είκοσι από τα οποία σύμφωνα με την Αστυνομία, έφεραν κράνη, θώρακες που θυμίζουν αυτούς που φορούν αστυνομικοί, επιγονατίδες και ιδίου χρώματος παντελόνια στρατιωτικού τύπου συνεπλάκησαν με την Αστυνομία στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την είσοδο των οχημάτων στο στρατόπεδο. Απωθήθηκαν με χρήση χημικών.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το στρατόπεδο είχε ξανανοίξει προεκλογικά και σε αυτό βρίσκονταν και βρίσκονται ακόμα νεοσύλλεκτοι.
Στο μεταξύ, δήμαρχος και τοπικοί φορείς αντιδρούν, με τον δήμαρχο Κορίνθου, Αλέξανδρο Πνευματικό, να δηλώνει πως «η Κόρινθος είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», ότι «με δική μου εντολή, ήδη, δεν γίνεται και δεν θα γίνει στο μέλλον καμία αποκομιδή σκουπιδιών», ενώ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διακόψει άμεσα την υδροδότηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού.
Χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και αντιρατσιστική συγκέντρωση στα Περιβολάκια Κορίνθου, που διοργάνωσε η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου. Το κλίμα στην συγκέντρωση ήταν τεταμένο και σημειώθηκαν αψιμαχίες με μέλη της Χρυσής Αυγή, που άρπαξαν και το πανό της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας.

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας επισημαίνει ότι σε ενημέρωση που ζήτησε και είχε, από τον επιθεωρητή της περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης και τον αστυνομικό διευθυντή Κορινθίας, το στρατόπεδο μετατρέπεται, αιφνιδιαστικά, με πολιτική απόφαση σε κέντρο κράτησης μεταναστών χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικές υπηρεσίες, παρά μόνο την τελευταία στιγμή.
"Τέτοιου τύπου στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι αναποτελεσματικές, με μόνο σκοπό να καλύψουν την απουσία μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Μάλιστα σε σύσκεψη του Επιμελητηρίου Κορινθίας μερικές μέρες πριν, οι βουλευτές του νομού (3 Ν.Δ. - 1 Χ.Α.), η περιφέρεια Πελοποννήσου, το επιμελητήριο, χαιρέτιζαν μεν την επιχείρηση 'Ξένιος Ζευς', αλλά δεν ήθελαν το στρατόπεδο Κορίνθου κέντρο κράτησης. Δυστυχώς όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες". προσθέτουν και επισημαίνουν πως αρνούνται κατηγορηματικά την κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες, που αποτελούν ντροπή και αναδεικνύουν ρατσιστική αντίληψη, μακριά από τις αρχές της δημοκρατικής, κοινωνικής και ανθρώπινης αντιμετώπισης του προβλήματος.
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζοντας εγκληματική πράξη τη μετατροπή του στρατοπέδου σε χώρο κράτησης ενώ τα επεισόδια καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ με δήλωση της Φ. Γεννηματά, χωρίς όμως να κατονομάζει τη Χρυσή Αυγή.





Πηγή: www.avgi.gr
Δημοσιεύτηκε στις 24/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire