ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 24 août 2012

Κύπρος - Αρκετές συγκλίσεις με τον Γιώργο Λιλλήκα διαπιστώνουν οι Οικολόγοι

Τελικές αποφάσεις θα ληφθούν περί τα μέσα Οκτωβρίου



Η Ιωάννα Παναγιώτου.
Η Ιωάννα Παναγιώτου


Περί τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να λάβει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών τις τελικές του αποφάσεις ενόψει των Προεδρικών Εκλογών του 2013, δήλωσε σήμερα η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου.

Η κ. Παναγιώτου και ο Βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Περδίκης συναντήθηκαν το μεσημέρι με τον Υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γιώργο Λιλλήκα στα γραφεία των Οικολόγων.


Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο πλευρές έκαναν λόγο για εποικοδομητικό διάλογο και ύπαρξη αρκετών συγκλίσεων, κυρίως στο Κυπριακό, ενώ ανέφεραν ότι συζητήθηκε και το θέμα της οικονομίας και του επερχόμενου μνημονίου.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε από την πλευρά του ότι «θα ήταν ότι πιο φυσιολογικό μια συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων», ενώ η κ. Παναγιώτου, αν και δήλωσε ότι ανιχνεύτηκαν αρκετές συγκλίσεις με τον Υποψήφιο Πρόεδρο, πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε κλειστοί στο διάλογο» με άλλους υποψηφίους όπως τον κ. Αναστασιάδη.

Συμπλήρωσε επίσης ότι η τελική απόφαση δεν θα παρθεί από την ηγεσία του Κινήματος, αλλά μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, οι οποίες, όπως είπε, θα τηρηθούν με ευλάβεια.

Ως προς τη διαδικασία που θα ακολουθήσει το Κίνημα Οικολόγων, η κ. Παναγιώτου είπε ότι θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο ένας κύκλος Επαρχιακών Συνελεύσεων, ο οποίος θα καταλήξει στις 7 Οκτωβρίου σε ένα Συνέδριο κατά το οποίο θα γίνει μια εσωτερική δημοσκόπηση. Μια εβδομάδα αργότερα, περί τα μέσα Οκτωβρίου «θα έχουμε πάρει τις τελικές μας αποφάσεις», είπε η κ. Παναγιώτου.

Η ΓΓ του Κινήματος ανέφερε ακόμη ότι κατά τη σημερινή συνάντηση, ο κ. Λιλλήκας επέδωσε ένα έγγραφο με τη γενικότερη φιλοσοφία των θέσεών του, ενώ είπε ότι αργότερα, το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή, η οποία θα απαντήσει γραπτώς στα πλαίσια θέσεων των Υποψηφίων Προέδρων που είχαν επαφές με τους Οικολόγους.

Συμπλήρωσε ότι τα έγγραφα αυτά είναι σημαντικά, καθώς η αξιολόγηση θα γίνει στη βάση «του Βίου και της Πολιτείας» του κάθε Υποψηφίου, αλλά κυρίως στη βάση των θέσεων και του οράματος του καθενός για το μέλλον του τόπου.

Ακόμη είπε ότι το Κυπριακό και η οικονομία θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις τελικές αποφάσεις του Κινήματος.

Σε ερώτηση αν οι Οικολόγοι νιώθουν πιο κοντά στην υποψηφιότητα Λιλλήκα, η κ. Παναγιώτου επανέλαβε ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί μέσω του Συνεδρίου, ενώ αναφορικά με την υποψηφιότητα Αναστασιάδη, είπε οτι ο Υποψήφιος του ΔΗΣΥ έχει δώσεις γραπτώς στο Κίνημα τις απόψεις του αναφορικά με το Κυπριακό και άλλα θέματα, όπου καταγράφει ότι συμφωνεί με την κοινή διακύρηξη των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου.

Ο κ. Λιλλήκας έκανε από την πλευρά του λόγο για εποικοδομητικό διάλογο και χαρακτήρισε τη συνεργασία με τους Οικολόγους «μια αναμενόμενη εξέλιξη», δεδομένων των διαχρονικών, όπως είπε, συγκλίσεων και της στενής συνεργασίας των δύο πλευρών επί Κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου.

Είπε επίσης ότι οι δύο πλευρές δεν χρειάζεται να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να διαπιστώσουν αυτές τις συγκλίσεις, να μπουν σε μια διαδικασία διατυπώσεων με πολλές ερμηνείες ή να γεφυρώσουν τις θέσεις τους.

«Οι θέσεις και των δύο πλευρών είναι ξεκάθαρες και ευελπιστώ ότι όταν θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία του διαλόγου θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συνεργασία», ανέφερε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Κληθείς τέλος ο κ. Λιλλήκας να σχολιάσει τις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ την Τετάρτη, απάντησε «ουδέν σχόλιο».



Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 23/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire