ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 24 août 2012

Κύπρος - Προς Συνηρετούντας



Του Γ. Σέρτη
Φωτογραφία
ΠΑΡΟΛΟ που δεν έχουμε αντιληφθεί επακριβώς με ποιον τρόπο μπορούμε –εκ Κύπρου– να «καθαρίσουμε το όνομα» του κυρίου Γιανγκ Γκι ενώπιον κινεζικού Δικαστηρίου, όπως ο ίδιος απαιτεί, εντούτοις πρέπει όλοι να συντρέξουμε για χάρη της μεγάλης επένδυσης.
Ήδη, οι Λαρνακείς ανακοίνωσαν ότι «θα λάβουν δυναμικά μέτρα» εάν χαθεί η επένδυση. Ο αρμόδιος Υπουργός εξήγησε στον κύριο Γιανγκ Γκι ότι «επρόκειτο για παρεξήγηση».

Η Προεδρία της Δημοκρατίας θα δώσει τις εξηγήσεις της με τη γνωστή προεδρικήπατέντα: «Εαν εδικαιούτουν, εδικαιούτουν· εάν δεν εδικαιούτο, δεν εδικαιούτο» (ολοκάθαρα... κινέζικες κουβέντες).
Η Βουλή κάτι ανάλογο να πράξει, και...
Απομένουν τα –μη ελεγχόμενα– Μέσα που πρέπει –επιτέλους– να συντρέξουν στην όλη προσπάθεια.
Έτσι:
Μπορούμε να επικαλεστούμε το εθιμοτυπικόνστην όλη υπόθεση, δηλαδή:
Είθισταιστενοί συνεργάτες και εκπρόσωποι του Προέδρου, παρότι άνθρωποι του διπλανού του γραφείου, να παρίστανται σε καίριες και κρίσιμες συσκέψεις, πλην ο Πρόεδροςουδέν να γνωρίζειγια το όλο θέμα.
Είθισταιγια σημαντικά έργα του Δημοσίου οι αιτήσεις για έγκριση να εξετάζονται όχι μόνον από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αλλά να διέρχονται και μέσω κομματικών και... αθλητικών γραφείων!
Είθισται...
Γενικά το δικό μας εθιμοτυπικόν μπορεί εύκολα να... επιστρατευτεί, αλλά:
Αγνοούμε την εμβέλεια –και την αναλογία, βεβαίως– του δικού μαςεθιμοτυπικούστην Κίνα, την κινεζική ηγεσία, τα κινεζικά δικαστήρια, τα κινεζικά Μέσα κ.λπ.



Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 24/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire