ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 27 novembre 2012

Επισκόπηση κυπριακού τύπου 27/11/2012



Με τις εξελίξεις στην οικονομία αλλά και το προεκλογικό σκηνικό, ασχολούνται τα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου. Αλλα θέματα αφορούν τη συζήτηση για τους τραπεζίτες στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, η έρευνα των Εποπτικών Αρχών για την περίοδο αγοράς των ελληνικών ομολόγων, οι πρόωρες αφυπηρετήσεις σε Αστυνομία και Πυροσβεστική και οι δραστηριότητες των υποψηφίων Προέδρων.


Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Περιμένουν την Pimco», αναφέρει ότι με τα πράγματα να τελούν σε στάση αναμονής ενόψει της ενδιάμεσης έκθεσης της Pimco για τα κεφάλαια που θα χρειαστεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας, στο Υπουργείο Οικονομικών επιχειρούν τους τελευταίους υπολογισμούς στα συν και πλην επί των πρόσθετων εισροών και εξοικονομήσεων.

Διαβάστε επίσης:
Κοιτάσματα:
Το χρήμα και ο χρόνος στη σκακιέρα.
Φρένο στη μάστιγα των αφυπηρετήσεων: Έφυγαν πρόωρα 350 αστυνομικοί και 65 πυροσβέστες.
Έκθεση-«καταπέλτης»: Δεν πληρώνουν τα έξοδα καρκινοπαθούς.
Εμπορία προσώπων: Ο γαμπρός ήταν τελικά Σριλανκέζος.
Η Λάρνακα άρχισε να αλλάζει: Έργα στην παραλιακή οδό Πιαλέ Πασά.
Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι ντιβέλοπερ: Θα κληθούν να καταβάλουν φόρο ακινήτων για οικιστικές μονάδες που ουσιαστικά δεν τους ανήκουν.
Κόσμος: Επίθεση-σοκ σε παιδική χαρά στη Συρία.
Η σύζυγος απήγαγε τα παιδιά κι έφυγε για Αυστραλία: Ο πατέρας με αίτηση του στο Οικογενειακό Δικαστήριο Αυστραλίας κατάφερε να πάρει απόφαση για επιστροφή τους.
Πολιτική: Καταγράφουν περιουσίες Τούρκοι εμπειρογνώμονες.
Κοινωνία: Ίδρυση θυγατρικών από δικηγόρους.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» με τίτλο «2014: Αλλάζουν όλα στη δημόσια υπηρεσία» αναφέρεται στα σημεία συμφωνίας κυβέρνησης-Τρόικας για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, το ΤΚΑ, επιδόματα, αφυπηρετήσεις, το ωράριο, την ΑΤΑ, εισφορές, φορολογία και ιδιωτικοποιήσεις. Αλλού γράφει ότι στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής θα συζητηθούν σήμερα μισθοί, μπόνους, δάνεια τραπεζιτών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Παλαιστίνη ύστερα από πρόσκληση του Μαχμούτ Αμπάς.

Η εφημερίδα «Η Σημερινή» με τίτλο «Πεδίο μάχης το πολιτικό σκηνικό» γράφει ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι υποψήφιοι έχουν εμπλακεί σε μια πολυμέτωπη σύγκρουση επί παντός θέματος και αναφέρεται σε οξεία σύγκρουση Αναστασιάδη-Λιλλήκα για το φυσικό αέριο, ενώ ΕΔΕΚ-ΔΗΚΟ θυμήθηκαν το ναυάγιο των προσπαθειών του ενδιάμεσου χώρου. Αλλού γράφει ότι στο στόχαστρο των κλεφτών έχουν μπει και οι μοτοσικλέτες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η μείωση της κρατικής χορηγίας και των εθελοντικών εισφορών ωθούν σε κλείσιμο ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η εφημερίδα «Χαραυγή» με τίτλο «Ποινικές ευθύνες» αναφέρεται στις έρευνες των αρμόδιων εποπτικών αρχών για την αγορά ελληνικών ομολόγων και τις συνθήκες που οδήγησαν τις δύο κυπριακές τράπεζες σε ζημιές εκατομμυρίων ευρώ. Αλλού αναφέρεται σε ομιλία του υποψηφίου Προέδρου, Σταύρου Μαλά σε προεκλογική συγκέντρωση και στη δήλωσή του ότι οι ανθυποψήφιοι του κάνουν «πατριωτισμό πολυτελείας». Σε άλλο θέμα γράφει ότι μαραθώνια ήταν η συνεδρία του Eurogroup για την Ελλάδα.

Η αγλλόφωνη «Cyprus Mail» με τίτλο «Αισιόδοξοι οι εργοδότες για το προσχέδιο του Μνημονίου», αναφέρεται στις αντιδράσεις της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ μετά την ανακοίνωση ότι υπάρχει κατάληξη σε προκαταρκτική συμφωνία. Αλλού γράφει ότι το κάπνισμα και η υψηλή πίεση μετά την ηλικία των 50 οδηγούν σε επιταχυνόμενη νοητική εξασθένηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το τραγούδι «Gangnam Style» έγινε το βίντεο με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην γνωστή ιστοσελίδα.


Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 27/11/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire