ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 27 novembre 2012

Διαπλοκή στις κυπριακές τράπεζες

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου!




Σοβαρότατες καταγγελίες από βουλευτές όλων των κομμάτων ακούστηκαν κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, η οποία εξέτασε σήμερα τις ευθύνες των τραπεζών στην οικονομική κρίση.
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης, ζήτησε τα βιογραφικά σημειώματα των ερευνητών της Πίμκο και Άλβαρεζ & Μάρσιαλ, που διερευνούν τα του τραπεζικού συστήματος, αφήνοντας υπονοούμενα για διαπλοκή.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι σε μια περίπτωση στέλεχος της Πίμκο ήταν σύμβουλος λήψης ζημιογόνων αποφάσεων τράπεζας κατά το επίμαχο διάστημα 2007-2012, ενώ σε δεύτερη περίπτωση ,είπε ότι στέλεχος της Άλβαρεζ &Mάρσιαλ βρισκόταν στον κύκλο γνωστού συντελεστή της καταστροφής του τραπεζικού μας συστήματος.
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Πάμπος Παπαγεωργίου, κατήγγειλε ότι ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης, έλαβε με την άδεια του εαυτού του από την Κεντρική Τράπεζα, δάνεια πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με χαριστικό επιτόκιο από 0 έως 1%.
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ , Φύτος Κωνσταντίνου, ζήτησε εξηγήσεις για δάνεια που δόθηκαν σε ξένο συνάλλαγμα , κυρίως σε ελβετικά φράγκα, καθώς και διευκρινίσεις για το κατά πόσον αυτά ήταν υπό τη μορφή δανείων ή επενδύσεων όπως αξιόγραφα, αφήνοντας αιχμές για απάτη.
Ο Βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, ζήτησε να μάθει κατά πόσον θα επιστραφούν τα μπόνους που έλαβαν τα Golden Boys.
Όλες οι ερωτήσεις των βουλευτών, οι οποίες αγγίζουν τις εκατό, θα υποβληθούν γραπτώς για να δοθούν απαντήσεις. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Συλλούρης  ανέφερε ότι έλαβε επιστολή από τον Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με την οποία  ανάβει το πράσινο φως για την εξασφάλιση στοιχείων, τα οποία να παρουσιάζονται ωστόσο σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεις της Βουλής.


Πηγή: Ράδιο 107,6
27/11/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire