ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 27 novembre 2012

Νέα δημοσκόπηση στην Κύπρο

Δημοσκόπηση Mega–Υπεροχή Αναστασιάδη 

ισοπαλία Μαλά–Λιλλήκα

Μόνο ο Λιλλήκας έχει πιθανότητες να αντιμετωπίσει νικηφόρα τον Αναστασιάδη

Σημαντικά ευρήματα περιλαμβάνει η νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega από την IMR και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η υπεροχή του Νίκου Αναστασιάδη στον πρώτο γύρο και η μάχη που δίνεται μεταξύ Μαλά – Λιλλήκα για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στον δεύτερο γύρο. Η δημοσκόπηση περιλαμβάνει πολλά αξιοσημείωτα στοιχεία, όπως τα αποτελέσματα στην ερώτηση «ποιον δεν θα ψηφίζατε ποτέ». Διαβάστε αναλυτικά τα ποσοστά που λαμβάνουν οι τρεις υποψήφιοι στον πρώτο και κυρίως στο δεύτερο γύρο, καθώς και αρκετά στοιχεία για το πώς βλέπουν οι πολίτες το μνημόνιο, την πολιτική του προέδρου Χριστόφια.
Στον πρώτο γύρο ο Νίκος Αναστασιάδης διατηρεί το προβάδισμά του και περνά με βεβαιότητα στο δεύτερο γύρο με ποσοστό 36,8% περιμένοντας τον αντίπαλά του. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Σταύρος Μαλάς λαμβάνει 20,5% και ο Γιώργος Λιλλήκας 20,1% γεγονός που δείχνει ότι η δεύτερη θέση είναι ακόμη ένα θρίλερ. Να σημειώσουμε ότι η Μακαρία Άντρη Στυλιανού λαμβάνει 0,5% όπως και η Πραξούλλα Αντωνιάδου, ενώ 9,3% του πληθυσμού δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιον θα ψηφίσει.

Στις συσπειρώσεις του ΔΗΚΟ το 25,3% φαίνεται να πηγαίνει στον Νίκο Αναστασιάδη, το 50% στον Γιώργο Λιλλήκα και το 3,6% στο Σταύρο Μαλά.
66,6% δηλώνουν ότι έχουν αποφασίσει για το τι θα ψηφίσουν και το 48% δηλώνει ότι δεν θα αλλάξει γνώμη.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοσκόπηση στο δεύτερο γύρο, όπου στην περίπτωση που αντιμέτωποι θα βρεθούν οι Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς, η διαφορά είναι σημαντική με τον Νίκο Αναστασιάδη να λαμβάνει 46,6% και τον Σταύρο Μαλά 27,5%. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σε αυτό το σενάριο, θεωρείται πολύ δύσκολο να υπάρξει ανατροπή, και έτσι ο Νίκος Αναστασιάδης είναι το ακλόνητο φαβορί αν απέναντί του βρεθεί ο Σταύρος Μαλάς.
Αντίθετα, στην περίπτωση που στο δεύτερο γύρο περάσει ο Γιώργος Λιλλήκας απέναντι στον Νίκο Αναστασιάδη, τότε τα πράγματα δεν είναι τόσο «εύκολα» για τον Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος εξακολουθεί μεν να έχει το προβάδισμα, με πολύ μικρότερη διαφορά όμως. Ο Νίκος Αναστασιάδης λαμβάνει 38,1% και ο Γιώργος Λιλλήκας 31,5%, με τη διαφορά να βρίσκεται στις 6,6%, τη μικρότερη που έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα σε όσες δημοσκοπήσεις έχουν δημοσιοποιηθεί τους τελευταίους 3 μήνες.
Σε μια άλλη σημαντική κάρτα με ερώτηση «ποιον δεν θα ψηφίζατε ποτέ», ο Νίκος Αναστασιάδης λαμβάνει ποσοστό 39% που δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να τον ψηφίσουν ποτέ, και ο Σταύρος Μαλάς 44,8%.
Ο Γιώργος Λιλλήκας λαμβάνει μόλις 21,4% που δηλώνουν πως δεν θα τον ψηφίσουν με τίποτα, προσθέτοντας έτσι περισσότερο σασπένς στο ενδεχόμενο που θα περάσει στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Νίκο Αναστασιάδη. Να σημειώσουμε ότι το 48,8% των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ δηλώνουν πως δεν θα ψήφιζαν ποτέ τον Νίκο Αναστασιάδη.
Σε ένα άλλο ερώτημα το 43,1 % των ερωτηθέντων ακελικών ψηφοφόρων δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση. Κυριότερο πρόβλημα για το 95% των πολιτών είναι η οικονομική κρίση δεύτερο το κυπριακό πρόβλημα με 66% και τρίτη την ανεργία με 64%. Δυσαρεστημένοι με τις ενέργειες της κυβέρνησης δηλώνει πως είναι το 67,7% των πολιτών.
Αρνητική άποψη για τον πρόεδρο Χριστόφια έχει το 74,4% ενώ θετική μόλις το 24,2%.
Το 47,6% των οπαδών του ΑΚΕΛ δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τις ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης γεγονός που είναι αξιοσημείωτο.
Το 59% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι είναι καλύτερα να υπογραφτεί μνημόνιο ενώ το 35% θεωρεί το αντίθετο.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire