ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 29 novembre 2012

Ελλάδα - Διπλωματικό επεισόδιο με Αλβανία - Ακύρωσε την επίσκεψη του ο Αβραμόπουλος

ΦΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ Ο ΜΠΕΡΙΣΑ
Διπλωματικό επεισόδιο με Αλβανία - Ακύρωσε την επίσκεψη του ο Αβραμόπουλος
Ματαίωσε την τελευταία στιγμή, την επίσκεψή του στα Τίρανα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της επετείου για τα εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας. Ο Μπερίσα μίλησε για μεγάλη Αλβανία!


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «Δηλώσεις σαν και αυτές, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα.».
Ο κ. Αβραμόπουλοςε είχε προγραμματίσει επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας και κυριολεκτικά λίγο πριν ανέβει στο αεροπλάνο, το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα και ματαίωσε το ταξίδι.
Ο κ. Μπερίσα σε δηλώσεις του στην περιοχή Αυλώνα της Αλβανίας δήλωσε πως στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άντρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πολη, στις 28 Νοεμβρίου 1912 την ανεξαρτησίας της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα".


Πηγή: www.imerisia.gr
Δημοσιεύτηκε στις 28/11/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire