ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 27 novembre 2012

ΒΗΜΑτοδότης - Σερ Μαρκεζίνης: Να εφαρμοστεί... πολυγαμική πολιτική

Μετά από αρκετό καιρό πολιτικής αφωνίας ο Σερ Βασ. Μαρκεζίνης(στη φωτογραφία δεξιά) «ξανακτύπησε», αυτή τη φορά από την Κύπρο, ζητώντας από τους Έλληνες πολιτικούς να μην είναι προσκολλημένοι πουθενά: «Να μην εξαρτώμαστε, να μην είμαστε προσκολλημένοι στην ουρά της Αμερικής, των ευρωπαίων. Γιατί ό,τι πουν στεκόμαστε προσοχή;» διερωτήθηκε. Συνέστησε μάλιστα να αποκτήσουμε μία πολυδιάστατη «πολυγαμική πολιτική». Πολυγαμική όμως γιατί; Κατά τον Σερ Μαρκεζίνη επειδή «έχει μία δόση ανηθικότητας - και η εξωτερική πολιτική έχει δόση ανηθικότητας».

***
Ανήθικη εξωτερική πολιτική χρειάζεται κατά τον κ. Μαρκεζίνη η χώρα μας και τούτο γιατί, όπως σημειώνει σε συνέντευξή του σε κυπριακή εφημερίδα «οι περισσότεροι Ελληνες πολιτικοί της Δεξιάς και του Κέντρου είναι της γνώμης ότι αν ικανοποιείς τις επιθυμίες του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα ή ικανοποιείς τις επιθυμίες της Κλίντον, θα αναδειχθείς στην ελληνική πολιτική και άρα αυτό θα κάνεις», λέει.
Αμέσως όμως  έσπευσε να εξηγήσει (προφανώς για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις γύρω από το άτομό του) ότι «εμένα δεν με νοιάζει η ανάδειξη στην πολιτική, εγώ δεν διεκδικώ θέσεις, δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες» και άλλα τέτοια γνωστά, παρά μόνον, όπως είπε «με ενδιαφέρει να προωθηθεί το συμφέρον της χώρας μας, αλλά αυτό πρέπει να καθορίζεται από τους Ελληνες για τους Ελληνες...»

***
Οταν ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης πήγε χθες το μεσημέρι στο Χίλτον για να συναντήσει έναν καθηγητή από το Πανεπιστήμιο του Καναδά δεν περίμενε ότι θα τον  υποδεχόταν στο «Βυζαντινό» ένας από τους μετρ: «Παρακαλώ κ. Μητσοτάκη. Σας περιμένει η παρέα σας στο τραπέζι». Ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε τον μετρ, πλην όμως αντί να τον οδηγήσει στο τραπέζι όπου περίμενε ο καναδός καθηγητής, τον οδήγησε σε κάποιο διπλανό όπου καθόταν (και απολάμβαναν το μπουφέ) η γνωστή «τριάδα του ΛΑΟΣ», δηλαδή οι κκ. Μ. Βορίδης, Α. Γεωργιάδης και Αθ. Πλεύρης.

***
«Βλέπω ότι σχεδιάζεις τις πρώτες κινήσεις στο νέο σου υπουργείο», είπε ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Βορίδη, βλέποντας να έχει μπροστά του κάποια χαρτιά απλωμένα. Ο κ. Βορίδης απάντησε μ΄ ένα χαμόγελο λέγοντας το «εσύ το σχεδίασες;» και ο κ. Μητσοτάκης αφού χαιρέτησε πήγε να καθίσει στο τραπέζι του Καναδού καθηγητή. Το θέμα όμως παρέμεινε αναπάντητο: Τι γύρευαν και οι τρεις του ΛΑΟΣ μεσημεριάτικα στο Χίλτον;

***
Την πρωτοβουλία είχε ο κ. Πλεύρης.Ο πρώην βουλευτής εξέφρασε το παράπονό του ότι ενώ συζητείται από την κυβέρνηση ο νέος νόμος περί  ιθαγενείας, δεν τον ενημέρωσε κανείς και μαθαίνει τα πάντα από τις εφημερίδες. Και το σημαντικότερο είναι ότι ο κ. Πλεύρης, όπως έλεγε, είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με το θέμα. Πρώτος έφυγε από την παρέα ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος φρόντισε προηγουμένως να τηλεφωνήσει στον κ. Σταϊκούρα για να πληροφορήσει τους φίλους του τι μέλλει γενέσθαι στο Eurogroup.

***
Ενα αποστομωτικό «όχι» είναι απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλου (στη φωτογραφία δεξιά) στην πρόταση της συζύγου του «Αρχηγού» της Χρυσής Αυγής κυρίας Ελένης Ζαρούλια για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών στα 18 τους χρόνια: «Τέτοια πρόταση απορρίπτεται πάραυτα», είπε ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος όμως εξήγησε ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπεται προαιρετική στράτευση των γυναικών. Όποια θέλει, δηλαδή, μπορεί να καταταχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, όχι όμως και να τις αναγκάσουμε, είπε ο υπουργός.

***
Ο κ. Αλ. Αλαβάνος ζήτησε να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Μ΄ όλα όσα συνέβησαν στην Κρήτη, μ΄ έναν Ηλ. Κασιδιάρη που κοκορευόταν ότι οπλοφορεί και ότι λόγω της βουλευτικής του ασυλίας μπορεί να κινείται περισσότερο, μ΄ έναν Χρ. Παππά να ξεδιπλώνει και να αποτίει τιμή στη χουντική σημαία με τον φοίνικα και να λέει, δήθεν αστειευόμενος «ελπίζω να βρέξει για να πλυθούν οι άπλυτοι», λέγοντας ότι «άπλυτους» θεωρεί τους Συριζαίους, ο κ. Αλαβάνος είπε: « Η Χρυσή Αυγή είναι απειλή απέναντι στις στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές λειτουργίες και θα έπρεπε να τεθεί εκτός νόμου».

***
Είπε όμως και άλλα ο κ. Αλαβάνος (στη φωτογραφία αριστερά) στην τηλεοπτική του συνέντευξη. Τάχθηκε υπέρ της εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη, καθώς, όπως σημείωσε, «έχουμε ένα νόμισμα που δεν έχει σχέση με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της Ελλάδας». Ρωτήθηκε για τη δημοφιλία του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε: «Αν μου λέγατε τον Δεκέμβριο του 2011 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, θα ήμουν πολύ διστακτικός». Τον ρώτησαν επίσης εάν είναι ιδεολογικά πιο κοντά στο ΚΚΕ και είπε: «Το ΚΚ είναι ένα κόμμα που έχει δικαιωθεί, αλλά κλείστηκε στον εαυτό του, αρνείται να κάνει συνεργασίες».

***
Αλλη μία συνάντηση με ξένο πρεσβευτή είχε τη Δευτέρα ο κ. Αλ. Τσίπρας. Αυτή τη φορά με τον επικεφαλής της βρετανικής διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα, κ. Ντέιβιντ Λάντσμαν. Για μία ακόμη φορά το αίτημα διατυπώθηκε από την πρεσβεία, όπως είχε συμβεί και με τη συνάντηση με τον πρεσβευτή της Γερμανίας προ μερικών ημερών. Δεν ξέρω αν το ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ανησυχία ή περιέργεια των ξένων διπλωματών και κυβερνήσεων, αλλά πιθανότατα οι συμπτώσεις στο timing φανερώνουν ότι κάπου κάποιοι μυρίζουν εξελίξεις.

***
Πάντως σήμερα, πρωί πρωί και με την όποια εξέλιξη από το Eurogroup καλά «χωνεμένη», οι πρεσβευτές των 26 κρατών μελών της ΕΕ ετοιμάζονται για πρόγευμα με τον Αλέξη. Θα τους περιμένει στις 9.30 στη «Μεγάλη Βρετανία» για μία συνάντηση που διοργανώνεται με πρωτοβουλία και παρέμβαση της κυπριακής προεδρία της ΕΕ.

***

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα βρέθηκε χθες ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, κ. Ντάνιελ Μπαρ (στη φωτογραφία δεξιά). Στη Γερμανία λένε ότι ήλθε για να βοηθήσει και πιθανώς να λένε αλήθεια. Οταν πάντως ο κ. Μπαρ ζήτησε από τον ομόλογό του κ. Α. Λυκουρέντζο να τον συνοδεύσει σε κάποιο νοσοκομείο για να έχει μία εικόνα του τι επικρατεί, εισέπραξε έναν... ξερόβηχα, υπεκφυγές και δικαιολογίες, μέχρις ότου καταλάβει ότι μία τέτοια επίσκεψη δεν είναι και η καλύτερη ιδέα αυτήν τη εποχή. Ποιος θα τον υποδεχόταν σε ποιο νοσοκομείο και τι θα του έλεγε;

***
Ακόμα και ο κ. Ερντογάν απηύδησε με τον... Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή , κατηγορώντας τους συντελεστές της εκπομπής ότι παραπλανούν τον κόσμο: «Αυτοί οι άνθρωποι νομίζουν πως οι πρόγονοί μας ήταν όπως τους βλέπουν στις τηλεοπτικές σειρές. Εμείς δεν γνωρίζουμε έναν τέτοιο Σουλεϊμάν, ο οποίος στην πραγματικότητα έδωσε αγώνα 30 χρόνια πάνω στο άλογο. Δεν πέρασε τη ζωή του στα παλάτια» απεφάνθη ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 27/11/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire