ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 30 novembre 2012

Στο μνημόσυνο του Τ. Παπαδόπουλου θα μιλήσει ο κ. Σαμαράς

Χασαπόπουλος Νίκος   

Η επίσκεψη έχει βαθιά εθνική και πολιτική σημειολογία

Στο μνημόσυνο του Τ. Παπαδόπουλου θα μιλήσει ο κ. Σαμαράς
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος



 
Στις 9 Δεκεμβρίου ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς θα επισκεφθεί την Κύπρο, σε μία επίσκεψη με βαθιά εθνική και πολιτική σημειολογία για να μιλήσει στο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Ήδη στη Λευκωσία εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση προαναγγέλλοντας την επίσκεψη του κ.Σαμαρά.

Ο Πρωθυπουργός είχε αναπτύξει αληθινή φιλία με τον Πρόεδρο του «Όχι στο Σχέδιο Ανάν», όπως αποκαλούν στην Κύπρο τον Τάσσο Παπαδόπουλο,  από τότε ακόμα που ο κ. Σαμαράς ήταν ευρωβουλευτής της ΝΔ. Εκτιμούσε τις απόψεις του, τις θέσεις του Κυπρίου τότε Προέδρου και πολύ συχνά ο Τάσσος Παπαδόπουλος συνομιλούσε τηλεφωνικά με τον κ. Σαμαρά και τον συναντούσε όταν βρισκόταν στην Αθήνα. Άλλωστε οι συνεργάτες του αείμνηστου Κύπριου προέδρου ποτέ δεν ξέχασαν τη βοήθεια που προσέφεραν οι Ελλαδίτες ευρωβουλευτές και κυρίως ο κ. Σαμαράς, στα πρώτα βήματα στις Βρυξέλλες των Κυπρίων ευρωβουλευτών.

Το ίδιο βράδυ ο Πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο Μόναχο, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, ενώ ήδη στο Μόναχο βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδης που μίλησε σε φόρουμ Γερμανών επιχειρηματιών.

Ακολούθως ο Πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο Στοκχόλμη για την τελετή της απονομής του Νόμπελ, που ως γνωστό απονεμήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην τελετή θα είναι και η Γερμανίδα Καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ, ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αλλά και ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας, που προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire