ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 27 décembre 2012

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 27/12/2012



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 600 φαντάσματα στη «λίστα Λαγκάρντ»
Η εφημερίδα γράφει ότι "εξακόσια ονόματα (φαντάσματα, μέχρι στιγμής) παραπάνω, που φέρεται ότι περιέχονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ, στοιχειώνουν το πολιτικό σύστημα και απειλούν να τινάξουν στον αέρα το σκηνικό. Εάν πράγματι επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες ότι η λίστα που παρέλαβε με αρκετές εβδομάδες καθυστέρηση το υπουργείο Οικονομικών από το αντίστοιχο γαλλικό υπουργείο δείξει ότι η αρχική ήταν «πειραγμένη», τότε προκύπτει μείζον πολιτικό ζήτημα για τους Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο που την είχαν στα χέρια τους, και ο μεν πρώτος δήλωσε ότι την... έχασε, ο δε δεύτερος τη θυμήθηκε μετά τον σάλο που ξέσπασε".

ΕΘΝΟΣ: Αποζημιώσεις για δίκες που καθυστερούν
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πονοκέφαλο προκαλεί στο Δημόσιο η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να επιδικάζονται αποζημιώσεις για τις καθυστερήσεις σε δίκες. Ηδη το Συμβούλιο της Επικρατείας επέβαλε την πρώτη χρηματική ποινή για δική του βραδυπορία. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι αναβολές λόγω των δικαστικών κινητοποιήσεων".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι «κόκκισμοι» έρχονται στο Αιγαίο!
Η εφημερίδα γράφει "και να που λίγο πριν εκπνεύσει το 2012 οι εξελίξεις σε γεωστρατικό επίπεδο επιμένουν να μας θυμίζουν ότι με την καινούργια χρονιά έρχονται μεγάλες ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και γιατί όχι, παγκοσμίως".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πάρτε λεφτά από καταθέσεις για χρέη στην Εφορία»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αυτόματες αναλήψεις ποσών από τους λογαριασμούς των οφειλετών εισηγείται η Τρόικα με στόχο την είσπραξη 10,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στο στόχαστρο και οι μικροοφειλέτες για χρέη έως 3.000 ευρώ".
ΕΣΤΙΑ: Η μεγάλη κλοπή με τον ΦΑΠ
Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις τελευταίες ημέρες οι ιδιοκτήτες ακινήτων λαμβάνουν σημειώματα της εφορίας για την καταβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του έτους 2010. Μάλιστα καλούνται να πληρώσουν την πρώτη εκ των τριών δόσεων του φόρου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Δηλαδή για έναν φόρο που υποτίθεται ότι οφείλεται εδώ και δύο χρόνια, τα σημειώματα αποστέλλονται με περιθώριο πληρωμής μόλις 5 ή λιγώτερες εργάσιμες ημέρες, ώστε οι φορολογούμενοι να περάσουν τις ημέρες των εορτών στις ουρές των εφοριών ή των τραπεζών".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πλασματικά: Ποιά αναγνωρίζονται και πόσο στοιχίζει η εξαγορά
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«Παράθυρο» για την έξοδο από την εργασία αποτελεί για πολλούς ασφαλισμένους η αναγνώριση των πλασματικών χρόνων, εν όψει και της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Λίστα συναλλαγής
Η εφημερίδα υποστηρίζει "βαθύτατες αμφιβολίες υπάρχουν στην κοινή γνώμη για το αν θα υπάρξει -τελικά- πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Ο απλός πολίτης υποψιάζεται -βασίμως- ότι αυτή η περίπλοκη διαδρομή της λίστας μέχρι να φτάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης συγκαλύπτει διαδικασίες συναλλαγής ανάμεσα σε πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες και εκδοτικά συμφέροντα".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Κεντροδεξιά αφετηρία με κοινωνικό και οικονομικό πατριωτισμό
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ και πρόσφατα αποχωρήσας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αμέσως μετά τις Γιορτές, όπως τονίζει στη συνέντευξή του, σκέφτεται να προχωρήσει σε νό πολιτικό σχήμα, το οποίο «να είναι ικανό να στεγάσει τον πολιτικό κορμό της Κεντροδεξιάς». Ο Κ. Μαρκόπουλος μιλάει για την ανάγκη δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα".
TΑ ΝΕΑ: Μίση, πάθη και... επιταγές για τον ΕΟΤ
Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο μέτωπο άνοιξε μεταξύ του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Νίκου Καραχάλιου και της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού, με αφορμή υπόθεση απάτης στην οποία εμπλέκεται ο στενός συνεργάτης του Κώστας Βασιλάκος".
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Μαλλιά κουβάρια για τη λίστα Λαγκάρντ
Η εφημερίδα σημειώνει "πρώην υπουργοί και επιχειρηματίες θα κληθούν από εισαγγελέα και ΣΔΟΕ Στριμωγμένοι Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Διώτης. Ερχεται πόλωση και σκληρές κόντρες εντός και εκτός κυβέρνησης".
6ΜΕΡΕΣ: Ηρθε η ώρα της αποκάλυψης
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "από το πόρισμα Πεπόνη - Μουζακίτη κρίνεται η συνοχή της συγκυβέρνησης. Η σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ, το άγχος Σαμαρά, οι δυσκολίες Βενιζέλου και οι κρυφές προσδοκίες του Κουβέλη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Αυξήσεις κεφαλαίου ξεκινούν οι τράπεζες
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ξεκινούν οι διαδικασίες για την ανακεφαλαιοποίηση αλλά και τις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου για τις τράπεζες. Σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει τις τελικές συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες για κάθε μία από τις 4 συστημικές τράπεζες, Εθνική, Eurobank, και Τράπεζα Πειραιώς ".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Εκρηκτική αύξηση των οφειλετών του Δημοσίου
Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυτόματη και αναγκαστική ανάληψη από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών του δημοσίου, προτείνει η κοινή έκθεση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής επιτροπής, προκειμένου να επιταχυνθεί η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών".
 

Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 27/12/2012 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire