ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 27 décembre 2012

Τεχνολογία - Η οικογένεια Πατάτα δοκιμάζει το ασύρματο δίκτυο της Boeing

Ακούραστα πειραματόζωα


Οι θέσεις ήταν κρατημένες για τον κ. Πατάτα και την οικογένειά του.
Οι θέσεις ήταν κρατημένες για τον κ. Πατάτα και την οικογένειά του.

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, οι πατάτες δεν βαριούνται να κάθονται ακίνητες για ώρες.

Αυτός ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο η Boeing έβαλε σακιά με πατάτες στα καθίσματα ενός ακινητοποιημένου αεροπλάνου, στο οποίο δοκιμάζονται ασύρματα δίκτυα για την εξυπηρέτηση των επιβατών στις πτήσεις.


Το δίκτυο Wi-Fi που δοκιμάζει η αμερικανική εταιρεία είναι σχεδιασμένο να μην επηρεάζει τη λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων του αεροσκάφους, βασίζεται όμως στις ίδιες αρχές λειτουργίας με τους οικιακούς ασύρματους δρομολογητές, περισσότερο γνωστούς ως router.

Αυτό σημαίνει ότι το σήμα του δικτύου επηρεάζεται από τους ανθρώπους ή άλλα μεγάλα αντικείμενα που βρίσκονται στην εμβέλειά του.

Η Boeing ήθελε να δοκιμάσει και να ρυθμίσει το σύστημα έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τις παρεμβολές των επιβατών και να κάνει την κατανομή του σήματος στην καμπίνα των επιβατών όσο γίνεται πιο ομοιόμορφη.

Οι μηχανικοί της εταιρείας διαπίστωσαν ότι οι πατάτες «αλληλεπιδρούν» με το δίκτυο και ανακλούν τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα όπως και οι άνθρωποι.

Και αυτό σημαίνει ότι οι πατάτες αποτελούν «το τέλειο υποκατάστατο για τους ανθρώπους που θα έπρεπε να κάθονται ακίνητοι για ολόκληρες μέρες μέχρι να συλλεχθούν τα δεδομένα».


Πηγή: www.philenews.com με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 27/12/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire