ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 29 décembre 2012

Επισκόπηση κυπριακού τύπου 29/12/2012



Οι προεκλογικές ομιλίες υποψηφίων Προέδρων και οι εξελίξεις γύρω από την οικονομία κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου. Αναφέρονται επίσης οι απαιτήσεις των προμηθευτών του Ορφανίδη, το στερνό αντίο στη γνωστή ραδιοφωνική παραγωγό Γιάννα Λοϊζίδου, οι αλλαγές στο ωράριο του δημόσιου τομέα, αλλά και το πώς ένας Κινέζος γιόρτασε την έλευση της χρονιάς του Φιδιού.


«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Νοσοκομεία στον αναπνευστήρα» γράφει ότι προβλέπεται να προκληθεί χάος στα νοσηλευτήρια με την αλλαγή ωραρίου που θα αφορά και τους λειτουργούς υγείας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι παρεμβαίνει η Βουλή στο ύψος του Μνημονίου και αναφέρεται στην επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών προς το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Αλλού γράφει για δημόσια υπηρεσία με όρους ιδιωτικού τομέα και πως ΣΕΚ και ΠΕΟ ανησυχούν για το αύριο της οικονομίας.

Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο «Μείωση θητείας» γράφει για δέσμευση Αναστασιάδη, κατά την παρουσίαση των θέσεων του υποψηφίου Προέδρου για τις ένοπλες δυνάμεις, με αναφορά για ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό της ΕΦ. Αλλού γράφει ότι η Βρετανία απειλεί με διάσπαση την ΕΕ, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι προμηθευτές των υπεραγορών Ορφανίδη ζητούν να έχουν έλεγχο αριθμού υπεραγορών και αναμένουν γι’ αυτό το πράσινο φως από τη Λαϊκή Τράπεζα.

«Η Σημερινή», με τίτλο «Χάσαμε πόρους για σίτιση απόρων», γράφει στο κύριό της θέμα ότι δεν αξιοποιήσαμε το πρόγραμμα διανομής τροφίμων της ΕΕ, προσθέτοντας ότι η κοινοτική χορηγία προνοεί τη διάθεση 500 εκατ. για το 2013 για τη σίτιση απόρων. Σε άλλο θέμα γράφει για το στερνό αντίο στην Γιάννα Λοϊζίδου στο τρισάγιο που έγινε χθες στη Λευκωσία. Αλλού αναφέρεται σε έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα και τους υποψηφίους για την προεδρία για την κάθοδο της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο.

Η «Χαραυγή», με τίτλο «Οι πολίτες θα κρίνουν το μέλλον της χώρας», αναφέρεται στην ομιλία του υποψηφίου Προέδρου Σταύρου Μαλά από την Παναγιά όπου είπε πως αυτές οι εκλογές θα κρίνουν το μέλλον της χώρας. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε χθες ότι φεύγει με το κεφάλι ψηλά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ΑΚΕΛ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ εξέφρασαν ανησυχία για την καταστολή των διαμαρτυριών στα κατεχόμενα και τις συλλήψεις συνδικαλιστών.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail», με τίτλο «Ο τουρισμός επανακάμπει σταθερά», αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου του ΚΟΤ ότι για το 2012 αναμένεται αύξηση στα έσοδα και τις αφίξεις, με τα έσοδα να φτάνουν τα 2 δις. Αλλού φιλοξενεί την φωτογραφία ενός Κινέζου άντρα που τυλίχθηκε με διάφορα είδη πύθωνα για να γιορτάσει την έλευση της χρονιάς του Φιδιού, σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το διαζύγιο του Μπερλουσκόνι με την Βερόνικα Λάριο θα του κοστίζει 100.000 ευρώ την ημέρα.


Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 29/12/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire