ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 25 novembre 2013

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 25/11/2013

 


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Γρίφος από Σαμαρά!
Η εφημερίδα γράφει "δύο αναφορές του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, λίγες ημέρες πριν από τις νέες κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή, προκάλεσαν απορίες και δημιούργησαν έναν πολιτικό γρίφο που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο τις επόμενες ημέρες".
ΕΘΝΟΣ: Μειώσεις 8% στις συντάξεις ΔΕΚΟ, τραπεζών
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επίμονα ζητά η τρόικα να ισχύσει στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες το μοντέλο του ΙΚΑ. Η μείωση των εισφορών, που επιδιώκει να πετύχει, θα δημιουργήσει κενό 100 εκατ. Η κάλυψή του θα απαιτήσει ψαλίδισμα των συντάξεων. Στη ζώνη των περικοπών βρίσκονται κατά πρώτο λόγο οι ασφαλισμένοι που οι συντάξεις τους υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα δάκρυα του Ταξιάρχη «έπνιξαν» τη Ρόδο!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Θεομηνία έπληξε κυρίως την Ιαλυσό, εκεί όπου η εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ προειδοποιούσε τους Πιστούς".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 10 παράθυρα για σύνταξη στο ΙΚΑ πριν από τα 60
Η εφημερίδα γράφει ότι "παράθυρα για κατοχύρωση σύνταξης από το ΙΚΑ σε ηλικίες 50 έως 60 ετών «ανοίγουν» οι διατάξεις 8 εγκυκλίων του Ιδρύματος. Τα όσα αναφέρονται στις εν λόγω ερμηνευτικές εγκυκλίους μπορούν να αξιοποιηθούν από περίπου 500.000 άνδρες και γυναίκες, με πρώτη έναρξη της ασφάλισής τους στο ΙΚΑ μέχρι τις 31/12/1992".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 5+8 πλασματικά στους ένστολους
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς (όρια ηλικίας) και στα κριτήρια αναγνώρισης πλασματικών ετών (μέχρι 13 πλασματικά χρόνια) για όλους τους ενστόλους (Στρατός, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό) προωθούν άρδην τα υπουργεία Αμυνας, Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, με βάση συνταξιοδότησης τη συμπλήρωση 25ετίας, από τα 24,5 χρόνια που ισχύει σήμερα, έτσι ώστε σταδιακά να συνταξιοδοτούνται με 40 έτη στο 60ο έτος ηλικίας".
ΕΣΤΙΑ: Ηράκλειο έργο από τον Α. Σαμαρά
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ακόμη και την καθ΄όλα επιτυχή συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελλάριο, οι αντίπαλοι της Κυβερνήσεως θέλουν να την στρέψουν εις βάρος του κ. Σαμαρά, τον οποίο παρουσιάζουν ως δήθεν υποτελή των ξένων δανειστών μας. Το γεγονός λοιπόν ότι ο Πρωθυπουργός συνεχίζει άκαμπτος την μεταρρυθμιστική πολιτική του υπό τόσο αντίξοες συνθήκες, αποτελεί όντως άθλο".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ:  Αθεόφοβοι! Με τροπολογία-σκάνδαλο δημιουργούν άβατο στα οικονομικά της Εκκλησίας
Σύμφωνα με την εφημερίδα "άβατο στα ταμεία εκκλησιών και μονών επιβάλλει η κυβέρνηση με μια σκανδαλώδη τροπολογία που πέρασε αθόρυβα από τη Βουλή. Το «ιερό» ρουσφέτι προβλέπει ότι κάθε διαχειριστικός έλεγχος στα εκκλησιαστικά ιδρύματα επιτρέπεται μόνο με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας".
ΤΑ ΝΕΑ: Βαθιά ανάσα πριν από τον ανήφορο
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε αγώνα ταχύτητας, για να κλείσουν οι εκκρεμότητες με την τρόικα έως τις 9 Δεκεμβρίου, αποδύεται η κυβέρνηση, μετά τη βαθιά ανάσα που πήρε ο Αντώνης Σαμαράς από τη στήριξη της Ανγκελα Μέρκελ. Τα σημαντικότερα αγκάθια είναι ο φόρος ακινήτων, οι πλειστηριασμοί κατοικιών και οι μαζικές απολύσεις".
Kontranews: Γερμανός ο αδελφός του Σημίτη
Σύμφωνα με την εφημερίδα "γεμάτη... μπουμπούκια ήταν πάντοτε η δημοκρατική παράταξη... από την εποχή του... Γαρουφαλιά με τον οποίο κάποια συγγένεια νομίζουμε ότι έχει... Για να δείτε φίλοι αναγνώστες πόσο... πατριώτες και πόσο πολύ αγαπάνε την Ελλάδα τα μέλη της οικογένειας Σημίτη, σας αποκαλύπτουμε ότι ο αδελφός του, Σπύρος Σημίτης έκανε αίτηση και απέκτησε την γερμανική υπηκοότητα!!!"
NEWSBOMB: Αντώνη Σαμαρά Ε.Σ.Υ. αποφασίζεις για την υγεία μας
Η εφημερίδα γράφει ότι "από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά εξαρτάται η τελική διαμόρφωση του ποσού που θα δοθεί για τη φαρμακευτική δαπάνη κατά το 2014, ώστε να διασωθεί κατά ένα μέρος η περίθαλψη του ελληνικού λαού και να μην ολισθήσει η χώρα στη δίνη της ανθρωπιστικής κρίσης".
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Φως για εκτόνωση της κρίσης στα ΑΕΙ
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Φοροφυγάδες στη φυλακή χωρίς αναστολή της ποινής
Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέα, πολύ αυστηρά εργαλεία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Για τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και τη διακίνηση «βρόμικου» χρήματος οι ποινικές διώξεις δεν θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, ακόμη και στις περιπτώσεις που οι παραβάτες που συλληφθούν δεχθούν να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό του πρόσθετου φόρου που τους έχει βεβαιωθεί".
 


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 25/11/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire