ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 29 novembre 2013

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 29/11/2013

 


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η ώρα του Γιάννου
Η εφημερίδα γράφει ότι "σφίγγει ασφυκτικά ο κλοιός γύρω από τον πρώην -πρωτοκλασάτο- υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου, καθώς οι εισαγγελικές Αρχές τον καλούν να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για το κακούργημα της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες»".
ΕΘΝΟΣ: Οι αλλαγές στους φόρους για 1 εκατ. επαγγελματίες
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις σοβαρές συνέπειες από τις αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης θα υποστούν το 2014 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι. Αισθητά μεγαλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια θα είναι τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν στην Εφορία για τα εισοδήματα που απέκτησαν φέτος. Το βαρύτερο πλήγμα θα δεχθούν όσοι υπαχθούν στα τεκμήρια ή δηλώσουν μέχρι 55.000 ευρώ. Η κατάσταση βελτιώνεται από τα 60.000 ευρώ και πάνω".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Εξωγήινη» η αρχική γλώσσα του πλανήτη μας!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην προσπάθεια παραχάραξης της Αλήθειας για την ελληνική γλώσσα και την Ιστορία, σημαντικό ρόλο έχουν παίξει οι Σιωνιστές".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι αλλαγές στα τεκμήρια και τους φόρους του 2014
Η εφημερίδα γράφει "θα προστίθενται στα τεκμήρια οι δαπάνες για αγορές ακινήτων, επιχειρήσεων, μετοχών και τίτλων του Δημοσίου. Τέλος στα αφορολόγητα όρια και φόροι από 26% έως 40% για 750.000 μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες. Μεγάλες περικοπές στις φοροαπαλλαγές για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι εργοδότες σας ζητάνε τα μέτρα
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«εγχώρια κέντρα» φαίνεται να φωτογραφίζει ο Ολι Ρεν, ως εμπνευστές των ειδήσεων που θέλουν αλλαγές στους εργασιακούς νόμους με στόχο τον περιορισμό του δικαιώματος των απεργιών, αλλά και απελευθέρωση των απολύσεων".
ΕΣΤΙΑ: Χώρα δημιουργών και όχι υπαλλήλων
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στις 22 Σεπτεμβρίου 2004, λίγες ημέρες μετά την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η «Εστία» δημοσίευσε ένα προφητικό άρθρο με τίτλο «Χώρα δημιουργών και όχι υπαλλήλων".
Η ΑΥΓΗ: Αποκεφαλίζουν την Υγεία
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τον άμεσο «θάνατο» του Εθνικού συστήματος Υγείας λόγω των μεγάλων περικοπών στις δαπάνες περιγράφει έκθεση έγκυρου σουηδικού οργανισμού για λογαριασμό της Κομισιόν".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Μπλόκο στις διαθεσιμότητες
Η εφημερίδα γράφει ότι "με τρεις σημαντικές αποφάσεις, το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαιώνει σχολικούς φύλακες των Δήμων Μεταμόρφωσης, Πεντέλης και Πετρούπολης που είχαν σε διαθεσιμότητα. Το σκεπτικό της απόφαση είναι εντυπωσιακό. Αναφέρεται στην κυβερνητική πολιτική που «θέτει στο περιθώριο τον άνθρωπο ή τον μετατρέπει σε μέσο προς επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού». Η διαθεσιμότητα χαρακτηρίζεται «ισοπεδωτικός θεσμός» που εφαρμόζεται χωρίς αξιοκρατική διαδικασία. Το δικαστήριο διατάσσει την επαναπασχόληση των σχολικών φυλακών στις θέσεις εργασίας τους".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παρέμβαση Λαγκάρντ και Ρεν για επίσπευση
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο βρίσκεται η «άτυπη» διαπραγμάτευση κυβέρνησης και εταίρων, που είναι παρασκηνιακά σε πλήρη εξέλιξη. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπήρξε παρέμβαση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Ολι Ρεν, προς την Αθήνα, ώστε η κυβέρνηση και η τρόικα να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία, υπερβαίνοντας τις διαφορές τους σε σχέση με τους πλειστηριασμούς και τις ομαδικές απολύσεις".
Ο ΛΟΓΟΣ: Εκτός ΕΟΠΥΥ 1.000 γιατροί
Σύμφωνα με την εφημερίδα "διακόπτονται από σήμερα οι συμβάσεις των ιατρών-υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ με τον Οργανισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, με δήλωσή του χθες στη Βουλή".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να σταματήσει η βιομηχανία διώξεων ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις διώξεις συνδικαλιστών ανέπτυξε χτες στη Βουλή ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: Ωμός εκβιασμός με θύματα 78.000 φοιτητές
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκβιαστικά παιχνίδια με περίπου 78.000 φοιτητές - ομήρους και ένα εξάμηνο να χάνεται εξακολουθούν να παίζονται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρά τις υποχωρήσεις και τις δεσμεύσεις από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας και ενώ όλα έδειχναν ότι τα μαθήματα θα άρχιζαν, τόσο στο Καποδιστριακό όσο και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων ως την Τρίτη".

Kontranews: 400.000.000 ευρώ το χρόνο οι μίζες από το καπέλο στο φυσικό αέριο
Σύμφωνα με την εφημερίδα "διαστάσεις γιγαντιαίου πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου, λαμβάνει η υπόθεση με το καπέλο κατά 35% στην τιμή πώλησης του φυσικού αερίου στην Ελλάδα".

NEWSBOMB: Ο Σορος φέρνει τα φάρμακα δολοφόνους στην Ελλάδα
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο αντίπαλος του κ. Στάινμετζ, ο αμφιλεγόμενος κ. Τζωρτζ Σόρος είναι το πρόσωπο που τρίβει τα χέρια του ύστερα από την τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων που πέρασε ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης από τη Βουλή".
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Εισαγγελική έρευνα για το φυσικό αέριο
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την παρέμβαση του εισαγγελέα έχουν προκαλέσει οι υψηλές τιμές, στις οποίες αγοράζει η Ελλάδα το φυσικό αέριο από τη ρωσική Gazprom, ενώ από την άλλη πλευρά βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Gazprom για την μείωση των τιμών εισαγωγής, που είναι περίπου 30-35% ακριβότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σαφές πλαίσιο συμφωνίας η αποχή δηλώνει η τρόικα
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ρεαλιστικό πλαίσιο συμφωνίας με την κυβέρνηση ζητεί η τρόικα για να επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα. Ενώ ήταν βέβαιη η επιστροφή της και η έναρξη των διαπραγματεύσεων από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, χθες γνωστοποιήθηκε από κυβερνητικές πηγές πως δεν είναι βέβαιος ο χρόνος επιστροφής, με αιτιολογία τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή και την αναγκαία παρουσία των υπουργών που διαπραγματεύονται με τους ελεγκτές".
 


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 29/11/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire