ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 27 novembre 2013

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 26/11/2013

 


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας: Ανά πόλη και χωριό το πλαφόν σωτηρίας

Η εφημερίδα γράφει ότι "σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης προτείνει μια μεταβατική ρύθμιση που θα προστατεύει για όλο το 2014 την πρώτη κατοικία όσων το οικογενειακό εισόδημα είναι μέχρι 1.666,6 ευρώ το μήνα (ανεξάρτητα από το εάν το νοικοκυριό έχει άνεργο μέλος, ανήλικα παιδιά κ.λπ.) ή 20.000 τον χρόνο, με προοπτική να απελευθερωθούν πλήρως οι πλειστηριασμοί από το 2015".
ΕΘΝΟΣ: Σύνταξη σε 45 ημέρες
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πέφτουν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που καθυστερούσαν την έκδοση της προσωρινής σύνταξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας επιβάλλεται η χορήγησή της εντός 45 ημερών ή το πολύ σε δυόμισι μήνες, αν εμπίπτει στις περιπτώσεις της διαδοχικής ασφάλισης. Λαμβάνεται πρόνοια και για όσους χρωστούν στον ΟΑΕΕ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προφητεία για το 2014!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολιτειακή ανωμαλία στην Ελλάδα, ρωσοτουρκικός πόλεμος και... Αρμαγεδδών!''
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέο πακέτο 4.850 θέσεων σε δήμους και περιφέρειες

Η εφημερίδα γράφει ότι "θα απασχοληθούν με 5μηνες συμβάσεις υπάλληλοι γραφείου με απολυτήριου Λυκείου - ΙΕΚ και γνώση υπολογιστών, αλλά και πτυχιούχοι πληροφορικής ΑΕΙ και ΤΕΙ".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΑΕΙ: Χαραμάδα για μαθήματα
Σύμφωνα με την εφημερίδα "το πράσινο φως για την εκτόνωση της κρίσης στα πανεπιστήμια άναψε χθες η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκρινε θετικές τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας και ζήτησε να ανοίξει το πανεπιστήμιο και να επιστρέψει το διοικητικό προσωπικό στις θέσεις του".
ΕΣΤΙΑ: Υπαίτιο το Σύνταγμα για τα πανεπιστήμια
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ενόσω λοιπόν δεν αποφασίζεται στην χώρα μας να αλλάξουν ριζικά οι διατάξεις του Συντάγματος και των Νόμων που διέπουν τα της Ανωτάτης Εκπαιδεύσεως, τα δημόσια πανεπιστήμια θα τελούν σε διαρκή αναστάτωση. Και η κυριώτερη αιτία θα είναι ότι δεν θα έχουν ανταγωνισμό από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να αναγκασθούν να καταστούν καλύτερα".
Η ΑΥΓΗ: Τα 8 ψέματα του Γεωργιάδη
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αφού επανήλθε χθες το πρωί στις θρασύτατες και ανυπόστατες «καταγγελίες» του κατά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της «πονηρής» του τροπολογίας για την τιμολόγηση των φαρμάκων και αφού ζήτησε δημοσίως (Mega) να του δοθεί το όνομα του ειδικού συνεργάτη ο οποίος υπέγραψε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Αυγής» της Κυριακής για το θέμα, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε την επίθεση λάσπης με δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες, χθες το μεσημέρι".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Αρον το φορείον και... περιπάτει!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα οξύτατα προβλήματα που δημιουργούν οι μνημονιακές περικοπές στη δημόσια Υγεία αναδεικνύονται κατά τραγικό τρόπο. «Μαζέψτε τα και φύγετε», είπαν σε νοσηλευόμενους οροθετικούς στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Λαϊκού Νοσοκομείου, σύμφωνα με καταγγελίες μητέρας ασθενούς".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Καθυστερήσεις παίζουν οι υπουργοί
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παρά τις σχετικές εντολές του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τις επιστολές εκ μέρους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αρκετοί υπουργοί εμφανίζονται να καθυστερούν στην αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) που εποπτεύουν, από τα οποία και θα προκύψει μέρος των απολύσεων που απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 4.000 εντός του 2013".
Ο ΛΟΓΟΣ: Φως στο τούνελ της Παιδείας
Σύμφωνα με την εφημερίδα "προς επίλυση βαίνει η κρίση στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών έκρινε μετά από συνεδρίασή της θετική την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με την πρόταση των «πέντε σημείων», που κατέθεσε".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ο λαός έχει ανάγκη δυνατή αποφασισμένη εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση παντού
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε πολιτική συγκέντρωση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, στη Χαλκίδα, την Κυριακή 24 Νοέμβρη 2013, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η εργατική τάξη και ο λαός, το ίδιο το λαϊκό κίνημα δεν έχουν ανάγκη από κυβερνήσεις σαν αυτές που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ -κυβερνώσας αριστεράς, ούτε σαν αυτές που προετοιμάζονται να παίξουν τον ίδιο ρόλο εντός των τειχών της ΕΕ, με πάνω - κάτω ίδια στρατηγική υπεράσπισης του καπιταλισμού, των μονοπωλίων. Ετσι, πάντα θα την πληρώνει ο λαός».
ΤΑ ΝΕΑ: Στο κόκκινο η πόλωση
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο πόλεμος δείχνει αμείλικτος, με φόντο μια αγορά με ετήσιους τζίρους δισεκατομμυρίων ευρώ - μέσα στους οποίους η κυβέρνηση, υπό την πίεση και της τρόικας, μπορεί να αναζητήσει δημοσιονομικές περικοπές".
Kontranews: Δίνουν το 80% των φαρμάκων σε Γερμανούς και Ισραηλινούς
Σύμφωνα με την εφημερίδα "γιγαντιαίο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο συνιστούν οι ύποπτες μεθοδεύσεις στο επίμαχο ζήτημα των φαρμάκων αφού με πρόσχημα τα δήθεν φτηνά σκευάσματα από το Μπαγκλαντές επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα πανίσχυρο καρτέλ και να αφανιστεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία που απασχολεί 11 χιλιάδες εργαζόμενους".
NEWSBOMB: «Υπεύθυνος ο Στουρνάρας αν πεθάνει έστω και ένας από έλλειψη φαρμάκου»
Η εφημερίδα γράφει «Νίπτω τας χείρας μου» φέρεται να δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ο υπουργός Υγείας, κ. Αδωνις Γεωργιάδης, για το θέμα της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης κάτω από τα 2,25 δισεκατομμύρια ευρώ στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ευφορία στο Χ.Α.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "από σήμερα εισέρχεται και επίσημα το ελληνικό χρηματιστήριο στις αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, ενώ οι επίσημοι δείκτες MSCI θα ισχύσουν από αύριο 27 Νοεμβρίου. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για την ισχυρή ανοδική αντίδραση του Χ.Α. χθες τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και σε επίπεδο τζίρου.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τέλος των καθυστερήσεων κλείνουν οι εκκρεμότητες

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε «αγώνα δρόμου» επιδίδεται από χθες η κυβέρνηση, με συνεχείς επαφές του πρωθυπουργού με τους υπουργούς, με στόχο κατά την επιστροφή των κλιμακίων και των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα στις 2 Δεκεμβρίου να κλείσουν όλα τα μεγάλα μέτωπα εν όψει του Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου".
 


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 26/11/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire