Το Δ.Ν.Τ. απογυμνώνει το Υπουργείο Οικονομικών
Κωστάκης Αντωνίου
Οι ωραιοποιήσεις και οι θριαμβολογίες του Υπουργού Οικονομικών και οι πανηγυρισμοί των κυβερνώντων, ότι το 2015 βγαίνουμε από το μνημόνιο, καταρρίπτονται ως χάρτινοι πύργοι από την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο απαιτεί τη λήψη νέων σκληρών μέτρων, προκειμένου να δει γκρίζα (όχι άσπρη μέρα), η οικονομία.
Τι απαιτεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;
1. Να υπάρξουν νέες μειώσεις στο κρατικό μισθολόγιο,
2. Να τερματισθούν οι αυτόματες αυξήσεις,
3. Να μειωθεί η εργοδοσία σε τμήματα που παρουσιάζουν υπερστελέχωση,
4. Να υπάρξει εξορθολογισμός του εφάπαξ,
5. Να αναθεωρηθούν οι κοινωνικές παροχές, δηλαδή να περικοπούν και όσα απέμειναν από τις ευπαθείς ομάδες,
6. Να στοχευθούν οι φοιτητικές χορηγίες, δηλαδή να πληγεί η νέα γενιά,
7. Να αυξηθούν τα τέλη για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, δηλαδή και πάλιν να πληγούν οι νέοι και το αυριανό επιστημονικό δυναμικό της Κύπρου.
Το Δ.Ν.Τ. προβλέπει, ακόμη, ότι ήπια ανάπτυξη θα δούμε το... 2020 (ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι), ενώ η ανεργία θα συνεχίσει και το 2020, με το ποσοστό της να φθάνει στο 10,3. Όσοι νέοι επιβιώσουν ώς τότε, επιβίωσαν. Άλλως υπάρχει και η ξενιτειά.
Πέραν όλων αυτών τα οποία η Κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει, έστω και αν τώρα παρουσιάζεται να στήνει πόδι, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαπιστώνει ότι «μετά τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2014 και την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η πολιτική αντίσταση στο πρόγραμμα έχει αυξηθεί, εμφανίστηκαν σημάδια κόπωσης από τις μεταρρυθμίσεις, ενώ κατεστημένα συμφέροντα κερδίζουν έδαφος».
Και όσον αφορά τη διαπίστωση ότι «η πολιτική αντίσταση στο πρόγραμμα έχει αυξηθεί», αυτό είναι καλό σημάδι και δείχνει ότι οι πολιτικές δυνάμεις στήνουν πόδι στη μνημονιακή Κυβέρνηση, στους εκβιασμούς και στις αυθαιρεσίες της. Ίσως αυτό να είναι και ένας από τους λόγους που ο ΔΗΣΥ αναζητεί τρόπους να εξαφανίσει από τη Βουλή τα άλλα κόμματα και να εγκαθιδρύσει διπολικό σύστημα με το ΑΚΕΛ, όπου πλέον θα διαθέτει πλειοψηφία και θα κόβει και θα ράβει.
Φυσικό είναι να παρατηρείται κόπωση του κόσμου από τις «μεταρρυθμίσεις» (εμείς τις ονομάζουμε απορρυθμίσεις), αφού αυτό που γίνεται, με πρόσχημα τις
«μεταρρυθμίσεις», δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά βάρβαρο μαστίγωμα των ευπαθών ομάδων και των μικρομεσαίων τάξεων. Σε αντιδιαστολή με αυτό, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαπιστώνει ότι «τα κατεστημένα συμφέροντα κερδίζουν έδαφος».
Εδώ ακριβώς συμπυκνώνεται όλη η βαρβαρότητα της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Ενώ οι απλοί άνθρωποι, οι άνεργοι, οι πεινασμένοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποφέρουν, τα κατεστημένα συμφέροντα κερδίζουν έδαφος. Η οικονομική πολιτική του Χάρη Γεωργιάδη και των συνεργατών του, της Κεντρικής Τράπεζας και όλων των άλλων εμπλεκομένων υπηρεσιών και Υπουργείων, ένα μόνο σκοπό εξυπηρετεί: Την προώθηση των συμφερόντων του κατεστημένου. Δεν υπάρχει ισχυρότερη απόδειξη -μετά φυσικά και από τη ζωντανή μαρτυρία της εξαθλίωσης της κοινωνίας και τον μεγαλύτερο πλουτισμό των συμφερόντων- από τη μαρτυρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Πλέον η αποτυχία και η βαρβαρότητα της κυβερνητικής πολιτικής καταδεικνύονται μέσα από την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μόλις το 2020 θα δει ήπια ανάπτυξη η χώρα. Αλλά ώς τότε, θα έχουμε μία κοινωνία εξαθλιωμένη, νέοι δεν θα υπάρχουν, τα ταλέντα θα μεταναστεύσουν, και σε αυτήν τη χώρα τα κατεστημένα συμφέροντα θα θησαυρίζουν και θα τρώνε από τις σάρκες των φτωχών και των μικρομεσαίων.
Ώς τότε, κορόιδα, χορτάστε με τα παραμύθια του Χάρη...
ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Με το δικό μας αίμα...
Πανηγυρίστε, αφελέστατοι Κυπραίοι. Οι τράπεζες με το δικό σας αίμα πέρασαν τα «τέστ αντοχής», αγγλιστί «stress test». Αν δεν υπήρχαν τα κουρέματα των καταθέσεών σας, το νέο φόρτωμα χρεών από την «έξοδο στις αγορές» και τα ξένα λεφτά, τράπεζες δεν θα υπήρχαν. Αλλά τώρα, που οι τράπεζες πέρασαν με άριστα τις εξετάσεις, αναλογισθείτε: Θα μπει τίποτε στην τσέπη σας; Θα δανειοδοτηθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να επιβιώσουν, θα μπορείτε να λαμβάνετε μακροχρόνια δάνεια με χαμηλά επιτόκια; Θα σας επιτραπεί να αποσύρετε τις καταθέσεις σας; Αν ναι, μπορείτε να κτυπήσετε τις καμπάνες. Αν όχι... ετοιμαστείτε να παρακολουθήσετε νέο καλπασμό των «κατεστημένων συμφερόντων», όπως λέει και το ΔΝΤ.
Πηγή: Η Σημερινή
Δημοσιεύτηκε στις 24/10/2014
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire