ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 11 octobre 2014

Κύπρος - Τα ακούς και δε το πιστεύεις




Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου

Προς θεού, μην καλείτε πολιτικούς, δήμαρχους και άλλα δημόσια πρόσωπα στο γάμο σας. Το φακελάκι, τα κρύσταλλα Βοημίας, made in China, τα ασημένια χανάπια ή τι άλλο σας φέρνουν στο γάμο σας, εμείς τα πληρώνουμε. Αν θέλετε ντε και καλά νταβαντούρι, καλέστε εμάς απευθείας να ευχαριστηθούμε και το κεραστικό. Φυσικά, δεν θα προσδώσουμε στο ευτυχές γεγονός τόση λάμψη όση θα προσδώσει ένας Λάζαρος Σαββίδης, δήμαρχος Στροβόλου, ή ακόμα πολύ περισσότερό όση ένας Σάββας Βέργας, δήμαρχος Πάφου, αλλά το φακελάκι μας θα το φέρουμε. Κι υποσχόμαστε: φακελάκι θα φέρουμε, όχι κρύσταλλα μαϊμού.

Τα ακούς και δεν το πιστεύεις. Δημοσιογράφος του Mega ζήτησε από το δήμαρχο Στροβόλου να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία δικαιώνονται οι διπλο-τριπλο-συνταξιούχοι, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, και μας εξιστόρησε τον πόνο του. Το Σεπτέμβριο και μόνο το Σεπτέμβριο, είχε να πάει σε 42 γάμους! Πού να τον φτάσει τον άνθρωπο μια αντιμισθία, μια σύνταξη...;  Δικαιούται, λοιπόν, μια δεύτερη ή και μια τρίτη σύνταξη, γιατί είναι και οι εισφορές στις κηδείες. Δεν τις ανέφερε, αλλά είναι κι αυτά ένα κονδύλι για τους διάσημους. Ένας δήμαρχος δε μπορεί να χρειαστεί να αγοράσει και κινητό για κάποια δημοτική υπάλληλο. Ο Λάζαρος Σαββίδης, φυσικά, δεν κάνει τέτοιες αγορές για αυτό και δεν τις ανέφερε. Σαράντα δύο προσκλήσεις για γάμους, όμως, είναι λίγο πράγμα; Το ακούει ο συνταξιούχος των 450 ευρώ και συμπάσχει.

Λοιπόν, αγαπητοί μελλόνυμφοι. Τις θερμές μας ευχές καταρχήν. Να ζήσετε, να ευτυχίσετε και καμία δίμετρη να μην βρεθεί ποτέ στο δρόμο σας να σας χωρίσει. Επειδή καμία επαναστατική πράξη δεν συμβαίνει και δεν πρόκειται να συμβεί σε αυτό τον τόπο, κάντε εσείς μια επαναστατική πράξη. Σταματήστε να καλείτε όλους αυτούς στο γάμο σας. Έτσι κι αλλιώς, όλοι τους καλούν και όταν τους πάρετε τηλέφωνο για εκείνη τη θέση, για εκείνο το λαπόρτο, για εκείνη την επίσπευση, δεν πρόκειται να θυμηθούν ποιοι είστε. Έτσι κι αλλιώς, ένα χωριό είμαστε. Τι λάμψη μπορούν να προσδώσουν όλοι αυτοί στο γάμο σας; Κοίταζα προχθές στο
Like τα λαμπερά τάχα ονόματα στο γάμο του Χρήστου και της Μαρίνας (Χριστόφια) κι αναρωτιόμουνα «αν αυτό είναι λάμψη, τι είναι η θολούρα;». (Ευτυχώς, υπάρχει κι ο Κλούνι για να μην χάνουμε το νόημα των λέξεων).

Υ.Γ. Οι 42 Στροβολιώτες που παντρεύτηκαν το Σεπτέμβρη οφείλουν, αν μη τι άλλο, να μας στείλουν από ένα κεραστικό, ως αντιστάθμισμα των εκατό τόσων χιλιάδων ευρώ που θα δώσουμε στο δήμαρχό τους για να μπορεί να πηγαίνει στους γάμους.  




Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 10/10/2014

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire